Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da katıldığı iftarda, Mısır’da yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Onlara insani yardım göndereceğiz,...
Abone olBaşbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa’da katıldığı iftarda, Mısır’da yaşanan olaylarla ilgili olarak, “Onlara insani yardım göndereceğiz, orada demokrasiye dönülmesi bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için elimizden gelen bütün siyasi desteği vereceğiz” dedi.
Arınç, Manisa Valiliği tarafından Yuntdağı bölgesindeki Ortaköy Piknik Alanı’nda düzenlenen “İftar Vakti Kardeşlik Vakti” isimli programa katıldı. Yaklaşık 3 bin kişiyle birlikte açık havada iftarını açan Arınç, yemeğin ardından burada bir konuşma yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Artık Ramazan’a elveda dediğimiz günlerdeyiz. Allah tamamını eriştirsin. Kadir Gecesi’ne hep beraber kavuşalım. Yuntdağı çalışkan insanların beldesi. Biz de bu toprakların insanlarıyız. Geçmişlerimize rahmet okuduk. Buradaki insanlarımızın daha kazançlı işlerle meşgul olması için çalışıyoruz. Valilerimiz, Yuntdağı ve köylerimize güzel hizmetler yaptılar. Köyleri yaşanabilir beldeler haline getirdiler. Yol ve su konusunda çok başarılı olundu. Yuntdağımız 30 sene öncesine kadar çok mükemmel bir duruma geldi. Geçmişe bakıyorum bugünümüze bakıyorum Allah’a hamdolsun" dedi.
ARINÇ, YAŞANMIŞ KISA BİR ANISINI ANLATTI
Başbakan Yardımcısı Arınç, konuşmasının devamına siyasi hayatının başında yaşadığı anılarla devam etti. Arınç, "Yaşanmış bir olaydır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde, köyün ismini söylemeyeyim, köye su gelince herkes bayram etti. Vali geldi, kaymakam geldi, il genel meclisi üyeleri geldi. Hayırlar yapıldı, danalar kesildi, pilavlar karıldı büyük bir ziyafet verildi köye su geldiği için. Çeşmelerden su törenle akıtıldı. Muhtar kalktı konuşmasında dedi ki; ’Sayın valim size ve hükümet yetkililerine teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun. Bu köyün içme suyu yoktu siz getirdiniz. Şimdi bütün merasim bittikten sonra sizi köyün mezarlığına davet ediyorum.’ Vali düşündü herhalde adettendir dedi. ’Bir hayır yapıldı, bundan sonra acaba niye mezarlığa gidilecek? Orada da herhalde dua yapılması lazım. Biraz garip geldi ama. Bayram namazlarından sonra kabir ziyaretini bilirim de.’ İçme suyu merasiminden sonra kabre gitmek hiç aklına gelmemiş vali beyin. Kırmadılar ve bine yakın köylü kabristana doğru gitti. Köyün muhtarı kabristanın duvarına çıktı. ’Ey burada yatan ölüler, köylülerimiz, haberiniz olsun köyümüze su geldi’ diye bağırdı. Vali dedi ki ’aklını mı kaçırdın ne yapıyorsun sen?’ Muhtar da dedi ki; ’Efendim bu köylü yüz yıldır suyun gelmesini bekliyordu. Suyu göremeden öldüler. Belki Allah duyurur da orada su geldi diye sevinirler’ dediğini hatırlıyorum. Hikaye anlatmıyorum. Bu olay Türkiye’de yaşandı" diye konuştu.
“KURBAN OLDUĞUM ALLAH VERDİKÇE VERDİ”
Köy ve beldeler için KÖYDES ve BELDES projelerini başlattıklarını kaydeden Arınç, şunları kaydetti: “Köylere bakıyorum çok güzel evler yapılmış. Arkadaşlar hamdolsun Türkiye büyüdükçe geliştikçe Manisamız da çok gelişti. Hatta köylü vatandaşlarımız ‘bu kadar şeyi getirdiniz, bir şeyiniz eksik’ dediler. ‘Buyurun söyleyeyim’ dedim. Doğalgaz istediler. Biz doğalgazı 2004’te getirdik, Manisalılar kıymetini bilemedi. İstenilen abone sayısına yeni yeni ulaşılmaya başlandı. TOKİ’den çok güzel evler yaptık, doğalgazla beraber evlerimiz şenlendi. Eski milletvekilleri köylere gelir, talep bellidir. ‘ Su ve köyümüze imam gelsin.’ Bunlar sigara kağıtlarının arkasına yazılır yoldan giderken atılırdı. Biz böyle yapmadık. Kurban olduğum Allah verdikçe verdi. Biz de milletimize dağıttık.”
“HARAM AYLARDA CİNAYET İŞLEYENLER ADETA MÜSLÜMANLIKLARINI UNUTTULAR”
Mısır’daki darbe sonrası yaşanan olaylarla ilgili konuşan Arınç, “Başka yerlere bakarak halimize şükredeceğiz. Arkadaşlarımız Mısır’dan Suriye’den Kuzey Afrika’dan bahsediyorlar. Haram aylarda cinayet işleyenler adeta Müslümanlıklarını unuttular. Birbirlerinin kanını döküyorlar. Bir akşamda 300’den fazla ölü 5 binden fazla yaralı oldu. Bunları birbirine düşürenler var. Cinayet işletenler var. Allah bu fitneyi bizim içimizde barındırmasın. Bu ülkede geçmişte acı günler yaşandı. Ben 80 öncesi yaşananları çok iyi biliyorum. Kendimiz de o ateşin içerisindeydik. Üniversite olaylarında canımızı zor kurtardık. Daha sonra Kürt-Türk, Alevi-Sünni, ileri-gerici, şehirli-köylü, Doğulu-Batılı, bu suni ayrılıklar sebebiyle ülkemizde çok büyük kötülükler yapıldı. Hamdolsun 10 yıldır bu kötülüklerle hesaplaşıyoruz. Artık bütün ayrımcılıkları kaldırmış bir ülkede yaşamanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Allah o ülkelere de Ramazan ayının mutluluğunu yaşamayı nasip etsin, huzur versin, fitne ve fesattan korusun. Önce dua edeceğiz. İftarın açıldığı saatteki dualar makbuldür. Bir de müminin gıyabında yapılan dualar makbuldür. Biz Mısır’daki Müslümanlar için dua edeceksek mutlaka Allah karşılığını verecektir. Birbirimize dua etmeliyiz günahsız ağızlarla. Karşımızdaki dostumuz, kardeşimiz için ne yapacaksak mutlaka makbuldür. O ülkelere duanın yanında siyasi destek de vereceğiz. Biz Mısır halkının yanındayız. Darbeyi yapıp sokakta kan dökenlere karşı Suriye ve Mısır’da biz halkın yanındayız. Onlara insani yardım göndereceğiz, orada demokrasiye dönülmesi, bir an önce bu sıkıntıların giderilmesi için elimizden gelen bütün siyasi desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.
“ÜLKEMİZDE İLK DEFA HALKIN OYUYLA CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK”
10 yılda yapılan bazı hizmetlerden de söz eden Arınç, konuşmasına şöyle devam etti: “Önümüzdeki seçimlerde Manisamız büyükşehir belediyesi oldu. Manisamızın bu köyleri de bütün şehir oldu ve şehirle birleşti. Merkezi planlamalar yapılacak. Köylerimiz, mahallelerimiz birleşecek. En doğrusunu en hayırlısını siz bilirsiniz. İnşallah Manisamız için en hayırlı sonuçlar çıkar. Çocuklarımız artık okullarına daha rahat gidiyorlar. Bütün ilçelerimizde fakülteler var. Eğitimde 4+4+4 gibi çok eskiden bir sistemiz vardı ona döndük. Artık kademeli ve yönlendirmeli sisteme döndük. Okullarda seçmeli derslerimiz var. Kur’an-ı Kerim ve Arapça gibi derslerimiz var. İnşallah milli ve manevi değerlerle evlatlarımızı yetiştirme gayreti içerisinde olacağız. Engelli yurttaşlarımız için çok büyük kolaylıklar sağlandı. Her türlü imkanları sağlanmaya devam edecek. Diyaliz hastalarımız için gayretlerimiz var. Çok güzel hastanelerimiz oldu. Bu Ramazan bereketi, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine aynı bereketle yaşanıyor. Küsler barışır, herkes eşiyle dostuyla adeta yeniden bir sıcaklık yaşar. Ramazan’dan sonrasında da dileriz ki memleketimizde bu güzellikler devam etsin. Sağlık ve mutluluk içerisinde ülkemizin geleceğinde hep beraber huzurla yaşayalım. Önümüzde mahalli seçimler var daha sonra ülkemizde ilk defa halkın oyuyla cumhurbaşkanı seçilecek. Bu halka verilen önemli bir değerdir. Ne kadar güzel inşallah bu seçimleri layıkıyla yapmak hepimize kısmet olur.”
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, “Bu muhteşem ayın bu muhteşem gecesinde bu güzel ortamda sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Ramazan ayı bünyesinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran bu nitelikli yönüyle yıllar hükmünde olan bir ay. Her gecemiz Kadir Gecesi gibi olsun. Ramazan’ın ruhuna uygun, bütün alt kimliklerin, servet, asaletin yok olduğu gerçek anlamda kardeş olduğumuzu hatırlatan Ramazan ayının bir gecesini birlikte yaşama imkanı bulduk” dedi.
(İHA)