BIST 9.577
DOLAR 34,01
EURO 37,85
ALTIN 2.820,33
HABER /  GÜNCEL

Mısır Çarşısı davası sil baştan

9 yıl sonra Mısır Çarşısı davası yeniden başladı.

Abone ol

Eminönü’ndeki Mısır Çarşısı’nda 7 kişinin ölümü, 127 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamayla ilgili davanın görülmesine Yargıtay’ın bozma kararı sonrası yeniden başlandı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Abdulmecit Öztürk, Alaattin Öget ve İsa Kaya ile tutuksuz sanık Ercan Alır katıldı. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklardan Abdülmecit Öztürk’ün Yargıtay bozma ilamı kapsamında suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklu bulunduğu süre gözönüne alınarak tahliyesini talep etti.

Nezarethanede “Hepimiz Hrant’ız. hepimiz Ermeni’yiz” diye slogan atan Alaattin Öget ise, “Ben PKK üyesiyim ve bunun onurunu yaşıyorum” dedi.

Tutuklu sanıklardan Abdülmecit Öztürk’ün tahliyesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi. Ayrıca dosya esas hakkındaki görüşünü hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı’na yollandı.

NEZARETHANEDE KARŞILAŞTILAR

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamanın sanıkları ile Dink suikastının sanıkları duruşma günleri aynı olduğu için nezarethanede karşılaştı.

Nezarethanede sanıklar birbirleriyle tartıştı. Mısır Çarşısı davası sanıkları nezarethanede, “Bizi bunların yanına koyan devletin de jandarmanın da...” deyince nezarethaneden atıldı. Sanıklar, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” sloganları atarak ring aracına götürüldü. Bu sırada nezarethaneden bir sanık da, “Hepimiz Mehmet’iz, hepimiz çeteyiz, hepimiz Türk’üz” diye bağırdı.