BIST 9.774
DOLAR 34,07
EURO 37,94
ALTIN 2.803,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Minik Serçenin en acı günü

Bugün Sezen Aksu'nun hayatındaki en acı günlerden biri. Çünkü can yoldaşı Onno Tunç tam 11 yıl önce hayata elveda dedi.

Abone ol

Sezen Aksu'nun bugün hayatındaki en acı günlerden bir tanesi. 11 yıl önce can yoldaşı, çalışma arkadaşı dostu olan ünlümüzisyen Onno Tunç bir uçak kazasıyla hayatını haybetmişti.

Tunç müzik dıoşında en büyük tutkusu uçmaktı. İyi de bir pilottu Bursa'dan İstanbul'a giderken, kullandığı uçağın Armutlu ilçesi yakınlarındaki Taz Dağı'na çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.

Tunç Türk pop müziğine besteci ve aranjör (düzenlemeci) olarak sayısız eserler kazandırdı. Aynı zamanda bas gitaristtir.

Okay Temiz'in Zikir (1981) albümünde bas, Sezen Aksu'nun Gülümse (1991) adlı albümünde kontrabas , MFÖ'nün Yalnızlık Ömür Boyu (1984 - Ele güne karşı yapayalnız) ve Mustafa Sandal'ın Beni ağlatma (1994 - Suç Bende) , Bülent Ortaçgil'in Benimle Oynar mısın (1974 - Benimle Oynar mısın ) albüm ve şarkılarında bas çalmıştır. Sayısız kez Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Finalleri'nde besteci ve aranjör olarak yer almış, 1978 ve 1981 yıllarında aranjör ve orkestra şefi olarak bu yarışmada Türkiye'yi temsil etmiştir.

Pop müzik bestelerinin yanı sıra solo saksafon ve orkestra için "Su" adında bir parçası vardır. Yaptığı düzenlemelerdeki armoniler, orkestralama tekniği ve yakaladığı sound ile Türkiye'deki pek çok müzisyen tarafından hayranlıkla izlenmiştir.