BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Minik balerinler sahnede

Ünlü Balet Tan Sağtürk'ün Diyarbakır'da açtığı bale okulu, yıl sonu etkinlikleri kapsamında gösteri yaptı.

Abone ol

Diyarbakır'da ünlü balet Tan Sağtürk'ün girişimiyle İş Kadını Zeliha Yılmaz tarafından açılan "Kuğu Bale Okulu"nun öğrencileri, yıl sonu etkinlikleri çerçevesinde bale gösterilerini sundu.

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda minik balerinler tarafından sergilenen gösteriye, Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçıları da katıldı. 3-13 yaş grubu arasında 50 öğrencinin yer aldığı dev gösteride, öğrencilerin sahnede heyecanlı oldukları görüldü. Kuğu Bale Okulu'nun Müdürü Zeliha Yılmaz, zor şartlarda okulu açtıklarını ancak buna rağmen çalışmalarını Balet Tan Sağtürk ile devam ettirdiklerini söyledi. Bale okulu sayesinde Ankara ile Diyarbakır arasında adeta sanat köprüsü kurduklarını ifade eden Yılmaz, sanatseverlere okulu destekledikleri için teşekkür etti.

Ünlü oryantal Asena ve Huysuz Virjin'in de yıl sonu etkinliğine katılacağı belirtilen programa, sadece Tan Sağtürk ve Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçıları katıldı. Yıl sonu etkinlikleri, miniklerin neşeli ve heyecanlı gösterileriyle son buldu.