BIST 10.125
DOLAR 34,96
EURO 36,73
ALTIN 2.978,25
HABER /  EKONOMİ

Mineral taşıyla bulaşıklara çözüm

Siemens, dünyanın ilk ve tek Zeolit® kurulama teknolojili bulaşık makinesini üretti.

Abone ol

Zeolit minerali kullanan yeni Siemens bulaşık makineleri, zaten bugüne kadar rakipsiz olan Siemens kurulama teknolojisini daha da mükemmelleştiriyor. Üstelik bu devrimsel teknoloji sayesinde yıkama işlemini rekor bir sürede tamamlıyor.

Yenilikçilikte dünya lideri olan Siemens, ev aletlerini sürekli olarak daha verimli hale getirecek teknolojilerle tanışmamızı sağlıyor. Siemens’in yeni Zeolit® kurulama teknolojisi, bulaşık makinelerinde standartları yeniden belirliyor. Beyaz eşya teknolojisinde son nokta olan Zeolit® kurulama teknolojili Siemens jetMatic serisi bulaşık makineleri en hızlı yıkayan bulaşık makineleri olmayı şimdi eskisinden daha fazla hak ediyor. Siemens’in bu yeni ürünü de tıpkı diğer Siemens bulaşık makineleri gibi enerji, yıkama ve kurutma performansı olarak AAA verimlilik sınıfına sahip.

Doğal bir teknoloji: Zeolit®
Silikat minerallerinin tür bakımından zengin bir ailesi olan zeolit minerali, doğada farklı biçimlerde bulunuyor ve katalizör olarak veya kurutma amaçlı kullanılabiliyor. Bugüne kadar “soğutmalı bira fıçısı” veya “bira kutusu“ gibi özel uygulamalar dahil olmak üzere birçok farklı alanda kullanılan zeolit, Siemens ile birlikte beyaz eşya sektöründe de kullanılmaya başlandı.

Zeolit, adını Yunanca kaynatmak anlamına gelen “zein” ve taş anlamına gelen “lithos” kelimelerinden alıyor. “Kaynayan taş” denmesinin sebebi ise su veya nem ile buluştuğunda ısınması, yani nemi enerjiye dönüştürmesi. Zeolit mineralinin ısısı arttıkça su ve diğer molekülleri emip salma özelliği, endüstri alanında kullanılmasını kolaylaştırıyor. Ev aletleri endüstrisinin yenilikçilik lideri Siemens de artık bu maddeyi bulaşık makinelerinde kullanıyor.

Dünya’da ilk ve tek: Yeni Zeolit® kurulama teknolojisi

Bulaşık makinesinin iç bölmesindeki haznede bulunan Zeolit minerali hem kurutma hem de yıkama fazında devreye giriyor. Yıkama esnasında nemi bırakan ve enerjiyi toplayan mineral, kurutma esnasında nemi hapsediyor ve toplamış olduğu enerjiyi bulaşıkları kurutmak için sıcak hava olarak serbest bırakıyor. İşte bu özellikliği sayesinde Zeolit kurulama teknolojisine sahip Siemens bulaşık makineleri sadece kendi kendileriyle rekabet ederek çok daha hızlı bir biçimde bulaşıkları kurutuyor. Böylece yıkama programının süresi genel olarak daha da kısalırken, daha etkin bir kurulama ve aynı zamanda daha az enerji tüketimi sağlanıyor. Ayrıca kapağı açtığınızda veya özellikle plastikimsi malzemelerden üretilmiş saklama kapları veya benzerleri eşyalarınızın üzerinde nemin zerresi ile bile karşılaşmıyorsunuz.

Siemens’in zeolit mineralini bulaşık makineleri için yeniden keşfetmesi felsefe taşını bulmaya benziyor. Çünkü her yeni yıkama sürecinde mineral ısınarak kendini otomatik olarak yeniliyor-“recharge” ediyor.. Zeolit kendi kendine bu işlemleri yaptığından ömrü de makinenin ömrü kadar uzun oluyor.

Zaman tasarrufunda yeni rekor
Zeolit® kurulama teknolojisine sahip yeni jetMatic bulaşık makineleri gerek hız, gerekse kusursuzluk bakımından beyaz eşya sektörüne yeni standartlar getiriyor. Etkinlik ve kullanım kolaylığını buluşturan yeni teknoloji sayesinde standart 50 derece ekonomi programında Siemens kendi dünya rekoru olan 140 dakikayı 125 dakikaya indirmeyi başarıyor. Üstelik varioSpeed özelliği seilerek yıkama programının süresi % 50’ ye varan oranda kısaltılabiliniyor. Bu denli kısa sürede yıkamayı ise sadece 0,97 kwH enerji tüketerek AAA enerji, yıkama ve kurutma verimlilik sınıfı ile tamamlıyor.

Siemens bulaşıkları en mükemmel şekilde yıkayıp kuruturken, her zamanki gibi dünyanın kaynaklarını korumaya maksimum özen gösteriyor. Yeni bulaşık makinelerinde standart program sadece 0,97 KWH elektrik tüketirken, energySave opsiyonu kullanıldığında enerji tüketimi yüzde 15 daha azaltılarak 140 dakikada 0,83 kwH’a indirilebiliyor. Bu da A enerji sınıfından %20 daha az enerji tüketimi demek oluyor. Siemens jetMatic serisi bulaşık makineleri bu özelliğiyle daha pazara sunulmadan Bavaria Enerji Ödülü’ne layık görüldü.