BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Milliyete SUÇÜSTÜ

Miliyet 1 yıl önceki haberi hem değiştirdi hem de yeniymiş gibi sundu.

Abone ol İNTERNETHABER-Türban düzenlemesinin Meclis'te görüşüldüğü gün Milliyet'in internet sitesi "Kadına ezan eşliğinde linç" başlığıyla haber yayınladı..

Haberde K. Irak'ta Yezidilere sığındığı için müslüman kadının linç edildiği yazılıyordu. Oysa gerçek çok farklıydı.. Üstelik bayat bir haberdi..

Olay bir yıl önce Kuzey Irak'ta meydana gelmişti. Müslüman bir erkeğe aşık olduğu için ailesi tarafından başı taşla ezilerek öldürülen Yezidi bir kadındı. Kadının adı Khalil Asvat. Dahası da var. Ezan yerine Kur'an okunuyordu. Haberin başlığı ile 'ezan eşliğinde' linçti.

Oysa Milliyet haberin doğru halini 3 Mayıs 2007'de vermişti.. Aradan geçen zaman içinde haber ters yüz edildi. Başörtüsünün tartışıldığı, gerilmek istenen bir ortamda farklı bir şekilde servise sunuldu..

Haberin orjinali başka sitelerde yayınlanınca Milliyet zor durumda kaldı. Haber aynı gün siteden kaldırıldı.. Basında güven sloganı ile yola çıkan Milliyet, sağduyu ve sükunete ihtiyaç duyulan ortamda provakasyona çanak tuttu.