BIST 10.343
DOLAR 32,67
EURO 35,11
ALTIN 2.444,34
HABER /  SPOR

Milliler Feldkampı etkiledi

Karl-Heinz Feldkamp, Türk Milli Takımı'nın oyunundan çok etkilendiğini söyledi.

Abone ol

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Karl-Heinz Feldkamp, Türk Milli Takımı'nın oyunundan çok etkilendiğini söyledi.

Feldkamp, Almanya Birinci Futbol Ligi'nin resmi internet sayfası olan ''www.bundesliga.de''ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmasının büyük bir coşku yarattığını, genç oyuncuların hırslı olduğunu ve sorumluluk üstlenmesini bildiklerini belirterek, ''Bu takımın oyunundan çok etkilendim'' dedi.

Türkiye'nin umutsuz görünen durumlarda bile kendine inandığını, olağanüstü bir morale sahip olduğunu ve Portekiz maçı dışında diğer karşılaşmaları lehine çevirmeyi bildiğini ifade eden Alman teknik adam, ''Bu çok büyük bir şeydi, harikaydı. Bu gençler sadece tutkulu değil, futbol olarak da iyi oynuyorlar. Kondisyon olarak da iyiler'' yorumunu yaptı.

Almanya-Türkiye maçı öncesi bir tahminde bulunmak istemeyen Feldkamp, ''Çarşamba günü göğsümde iki kalp çarpacak. Galatasaray'da mart ayına kadar teknik direktörlük yaptım ve Türk Milli Takım kadrosunda 6 oyuncum bulunuyor'' dedi.

Tecrübeli teknik direktör, yine de şampiyonanın en genç takımı Rusya'nın Avrupa Şampiyonu olacağına inandığını kaydetti.

Öte yandan, Türkiye'nin Berlin Başkonsolosu Ahmet Nazif Alpman da, maçla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, bu maçın Berlinli Türkler açısından büyük önem ve anlam taşıdığını belirterek, Türkler'e, söz konusu maç nedeniyle meydana gelebilecek olası provokasyonlara kapılmayarak, tahrik edici tavır sergilemeksizin, duyarlı ve ölçülü davranmaları çağrısında bulundu.