BIST 10.030
DOLAR 34,10
EURO 38,20
ALTIN 2.917,24
HABER /  SPOR

Milli takımın yeni sistemi

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımın yeni sistemini açıkladı!

Abone ol

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımın yeni sistemini basın mensuplarına açıkladı.

Milli Takımın kamp yaptığı Clostermanns Hof Hotel'de basın mensuplarıyla sohbet toplantısı düzenleyen Fatih Terim, bundan sonra oyuncuya göre sistem değil sisteme göre oyuncu alacaklarını söyledi.

Her bölgede oynayan futbolcuların ayrı birer profilini çıkarttıklarını belirten teknik direktör Terim, milli takıma davet edilecek futbolcularda bu özelliklerin aranacağını söyledi.

Sistemini beş tane ikili sistem diye tanıtan Terim, bu sistemin Türk sistemi olduğunu ve oyun içinde her an diğer sistemlere hızlı bir şekilde geçiş yapabilmesine imkan tanıdığını ifade etti.

Genç yıldız Nuri Şahin konusuna da değinen Fatih Terim, bu futbolcuya milli takımda büyük görevler düştüğünü, Şahin'e, Almanya'da oynayacakları tüm hazırlık maçlarında ilk onbirde forma vermeyi düşündüğünü söyledi.

"Nuri Şahin, Türk futboluna 15 yıl damgasını vuracak" diyen Terim, bu futbolcunun vücudunun kaldırdığı sürece her zaman forma giyeceğini belirtti.

(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, milli takımdaki ilkelerini de "Zevkle oynayıp, oynadığından keyif alan bir anlayış, oyunun her bölümünde kontrolü elinde tutabilen, takım savunmasında birbirinden kopmayan bloklar, kademeli pozisyon alan, hücumda çabuk oynayan, ortaya çıkan boşlukları iyi değerlendiren, arkadaşına yardım eden, yardım için koşan, rakibine özellikle tehlikeli bölgelerde boş alan ve zaman vermeyen kolektif oyunu oynayan, her konumda cesareti ve gayesi anlayışına sahip olmak" olarak açıkladı.

FIFA'nın Türkiye'ye verdiği cezaya da değinen Terim, günümüzde seyircisiz futbolun ilgi çekmediğini, Uluslararası Spor Mahkemesi'nden (CAS) çıkacak sonucun Türk Milli Takımı'nın maçlarını seyircili oynayacağına izin vereceğini belirterek, "FIFA'nın bu kararından döneceğine inanıyorum" dedi.

Bu arada, iç yan bağlarındaki sakatlığı nükseden Orhan Ak, kamptan ayrılarak Türkiye'ye döndü. Ak'ın yerine U-19 Milli Takımı'nda forma giyen Vestel Manisasporlu Caner Erkin milli kampa davet edildi.

Ay-yıldızlıların yarınki Belçika maçına şu muhtemel onbirle çıkması bekleniyor:

Rüştü, Hamit, Can, Hüseyin, Volkan Yaman, Hasan Kabze, Nuri Şahin, İbrahim Toraman, Tuncay, Halil, Fatih.