MGV'nin eylemlerinin görmezden gelinemeyeceğini belirten Yargıtay, vakfın kapatılması gerektiğini açıkladı.
Abone olHürriyet Gazetesi'nden Nurettin Kurt'un haberine göre;
Yargıtay kararında,‘Devletin siyasi, hukuki, iktisadi temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla Anayasal düzeni bozmaya çalışıyorlar, yaptıkları eylemler görmezden gelinemez, bu vakfın kapatılması gerekir’ denildi.
Yargıtay, Milli Gençlik Vakfı’nın kapatılma davasını reddeden mahkeme kararını ağır gerekçelerle örnekler göstererek bozdu. Yargıtay kararında, ‘Devletin siyasi, hukuki, iktisadi temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla, anayasal düzeni bozmaya çalışıyorlar. Yaptıkları eylemler görmezden gelinemez, bu vakfın kapatılması gerekir’ denildi. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği bozma ilamında özetle şu değerlendirmelere yer verildi:
63 SAYFALIK KİTAP
MGV’nin Arap milliyetçisi bir gençlik yetiştirme çabası ve çalışması içinde bulunduğu görülmektedir. Denetimler sırasında ele geçirilen ve üzerinde ‘Milli Gençlik Vakfı Orta Öğretim Birimi’ yazılı 63 sayfalık kitap, vakfın ülke genelinde illegal örgütlenme modelini ortaya koymaktadır. Buna göre her ilde bir ‘orta öğretim komisyonu’ kurulduğu, öğrencilerin ‘asıl’ ve ‘sempatizan’ olarak gruplandırıldığı belirlenmiştir.
Kitapta böyle bir örgütlenmeye gitmekteki amacın, ‘Milli Eğitimin yetersiz ve yanlış politikalarıyla öğrencilere okul hayatları boyunca zehir verildiği, inançlarından ve benliklerinden kopartıldığı, yarının gençlerine sahip çıkılarak Kuran kültürüyle yetişmelerinin sağlanması’ olduğu da belirtilmektedir. 18 yaşından küçük olan, bu nedenle vakfa üye kaydedilmeleri mümkün olmayan, öğrencilerin de ‘tanıtma kartı sahibi’ adı altında vakıfla bağlantılarının kurulduğu, böylece ülke düzeyince illegal örgütlenme olgusunun gerçekleştirildiği görülmektedir.
Üniversiteye giremeyen imam hatip mezunları illegal yollarla, Mısır El Ezher Üniversitesi başta olmak üzere, diğer İslam ülkelerindeki üniversitelere yollanmaktadır. Kapatılan RP, MGV ve Yuva Vakıfları aracılığı ile, illegal sınavlar tertiplenerek, İslam ülkelerindeki cemaat okullarına öğrenci gönderilmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün tespitlerine göre 1988 yılından itibaren vakfın birim sayısı 1800’e ve üye sayısı da 350 bine ulaşmıştır.
Çalışmalar mevzuata uyulmadan, ‘Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden izin alınmadan ve bu kurumu bilgilendirmeye bile görek duyulmadan’, yurt, pansiyon, lokal ve benzeri yerlerin açılması suretiyle sürdürülmektedir. Düzenlenen özel anma ve kutlama toplantılarında Anayasa’nın temel ilkelerine özellikle laikliğe milli birlik ve menafatlere aykırı konuşmalar yapılmıştır. RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, MGV için, ‘Bir genç, ben MGV üyesiyim diyorsa 4 fakülte bitirmekten daha fazla feyiz almış demektir. Cihat terkedilirse zillet gelir, bugün yaşadığımız zorlukların temelinde bu yatıyor, cihat ancak cihat varsa zilliyetten kurtulur. İzzete ulaşmak mümkündür. Yeniden İstanbul’un fethine yürümek için kılıçlarımızı bir kere daha biliyoruz. Hep beraber bugünkü köle düzenini bir an evvel yıkmak için İslam birliği için bütün gücümüzle çalışacağıma söz veriyorum’ demiştir.
BAYRAMLAR ZULÜM
Yine bir başka konuşmacı Şevki Yılmaz, ‘23 Nisan, 19 Mayıs, 29 Ekim’, gibi milli bayramların Müslümanlar için, birer ‘zulüm’ günü olduğu vurgulayarak, şunları söylemiştir: ‘Ya İran Müslümanları gibi ayağa kalkacağız, bu rejim ayaklarımızın altında kalacak, ya da bir Müslüman partiyi destekleyeceğiz, onu iktidara getireceksiniz, işi yumuşağından halledeceğiz. Laik nerede oturuyor, Çankaya’da, neden Çankaya da Ezankaya değil? Çankaya, Ezankaya olana kadar mücadelemiz devam edecek.’
Yargıtay: MGV’yi kapatın
Devletin siyasi, hukuki, iktisadi temel nizamlarını dini esaslara göre değiştirmek amacıyla, anayasal düzeni bozmaya çalışıyorlar. Yaptıkları eylemler görmezden gelinemez, bu vakfın kapatılması gerekir
Başkanlığını İlyas Töngüş’ün yaptığı Milli Gençlik Vakfı’nı, Necmettin Erbakan ile Nakşibendi Tarikatı Lideri Prof. Dr. Esat Coşan çekişmesi doğurdu. Nakşibendi şeyhi Mehmet Zahit Kotku’nun ölümü üzerine, yerine geçen damadı Prof. Dr. Esat Coşan, Hak Yol Vakfı’nı kurdu. Avustralya’da hayatını kaybeden Coşan ile arası açılan Erbakan, siyasi yasağının kalkmasından sonra Refah Partisi’ni kurdu. Erbakan daha sonra partinin gençlik kolları işlevini görecek olan Milli Gençlik Vakfı’nı kurdurdu.