BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,06
ALTIN 2.827,32
HABER /  GÜNCEL

Milletvekiliyle tartışan polise sürgün

Sürgün edilen polis, vekili istifa ettiren polis değil, bir başkası. Onun suçu vekille tartışmak ve hakaret etmek!

Abone ol

AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özcan ile tartışan polis memurunun görev yerinin değiştirilmesinin emniyetin iç disiplin tüzüğüne göre yapıldığını bildirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 6 Eylül 2009 tarihinde Elmadağ ilçe merkezinde yapılan bir trafik uygulamasında, AK Parti Ankara Milletvekili Özcan ile polis memuru arasında geçen olayla ilgili basın kuruluşlarında çeşitli haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

PEKİ YA KİMLİĞİNİ GÖSTERMEYEN POLİSE NE OLACAK?
Buna benzer bir olay geçtiğimiz günlerde de yaşandı!

AK Parti milletvekili Feyzi İşbaşaran alkollü halde trafik polisine yakalanmış ve polise milletvekili olduğunu söylemesine rağmen bir türlü kimliğini çıkaramamıştı. İlerleyen saatlerde de o polisle küfürlü konuşmuştu.

Vekil bu yüzden istifa etmek zorunda kaldı ama bugüne kadar kimliğini bir türlü göstermeyen o polise ne olduğu bilinmiyor.

O polisin de kimlik göstermemekten cezalandırılması gerekmiyor mu?

Ankara Emniyet Müdürlüğü,

Açıklamada, polis memuru Hüseyin Kaya hakkında 29 Eylül 2009 tarihinde, ''Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğünün'', ''İş sahiplerine veya halka karşı onur kırıcı söz söylemek veya davranışta bulunmak'' iddiasıyla soruşturma açıldığı ve 5442 sayılı il idaresinin ilgili hükümlerince 6 Ekim 2009 tarihinde görev yerinin değiştirildiği kaydedildi.

Söz konusu polis memuru hakkında soruşturma açılması ve görev yerinin değiştirilmesiyle ilgili olarak AK Parti'li Özcan'ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden herhangi bir talebinin olmadığı ifade edilen açıklamada, polis memuru hakkında soruşturmanın, emniyetin kendi iç tüzüğünün ilgili maddelerine göre yapıldığı belirtildi.