BIST 9.640
DOLAR 34,64
EURO 36,59
ALTIN 2.935,08
HABER /  GÜNCEL

Milletvekiline seks önerisi!

Bu öneriler çok konuşulacak. TBMM milletvekilleri için "mutluluk" rehberi hazırlandı. İçinde neler var neler!

Abone ol

TBMM Başkanlığı vekiller için sağlıklı yaşamda sorunlarla başa çıkma yolları gösteren başucu kitabı hazırlattı. Kitapta cinsel yaşamdan içkiye her konuda 'altın öğütler' var.

Ağrı Milletvekili Özmen'in genç yaşta kalp krizinden ölümü üzerine, çok sayıda milletvekilinin risk altında olduğunu düşünen TBMM Başkanlığı, milletvekilleri için 'sağlıklı yaşam ve stresle mücadele' kitabı hazırlattı. Önümüzdeki günlerde tüm milletvekillerine dağıtılacak kitapta vücut sağlığından ruh sağlığına altın öğütler bulunuyor. Gazi Üniversitesi ve TBMM'nin ortaklaşa hazırladığı kitaptan bazı öğütler şöyle: 

BİR KADEH RAKI: Alkol her insan için zararlı bir içecektir. Ancak mutlak alkol kullanmak isteyen erkekler en fazla 2 kadeh şarap, bir bardak rakı ve 3 adet bira içebilirler. Kadınlar bunun yarısını tüketmeli.

CİNSEL KAPASİTEYİ ZORLAMAYIN: Yaşlı insanlarda cinsel yaşamın bitmiş olması gerektiği düşüncesi son derece yanlıştır. Bu düşünce nedeniyle yaşlıların mahremiyeti olmadığı düşünülmekte ve evlerdeki düzenlemeler buna göre yapılmaktadır. Bu, aktif ve sağlıklı bir cinselliği süren yaşlılarda bunu yok sayma, utanma gibi sonuçlara yol açmaktadır. Bu dönemdeki cinsellikle ilgili diğer sorun da tam tersi tutum ve düşüncelerden kaynaklanmaktadır. Yaşla birlikte kaybolmayan ama doğal olarak azalan cinsel kapasiteyi zorlamak da sorunlara neden olur. 

CİNSELLİKTE ŞEFKAT: Yaşlılıkta cinsel doyum, cinselliğin sevgi, şefkat, dokunma, birlikte yatma gibi boyutlarının ön plana geçmesine izin vermekle mümkün olabilecektir. Bu dönemde cinsellikle ilgili sorunlar psikiyatrla paylaşılabilir.

YAŞLANMAYI GECİKTİRİN: Hücre zedelenmesini azaltan maddelerin kullanılması, uygun ve yeterli spor yapmak, güneş ışınlarının zararlı olduğu saatlerde dışarı çıkmamak, doğal ve aşırı pişirilmemiş gıdalar yemek, sigara gibi zararlı maddelerden uzak durmak, yaşama olumlu yönlerinden, pozitif motivasyonla yaklaşmak yaşlanmayı geciktirir. 

ASLA PES ETMEYİN: Ruh sağlığının korunması için kendinizle barışık olun, kendinize güvenin, insan ilişkilerinin temeline sevgiyi koyun. Hayal kırıklığı, başarısızlık ve yenilgi karşısında pesetmeyin, yılmayın, tükenmeyin. Yeniden başlamasını, yaşadıklarınızdan ders almasını bilin. Hayatı tekdüze yaşamayın, ilgi alanları bulun. 

LOTO VEYA VEKİLLİK: Stres çağında yaşıyoruz. Lotodan büyük ikramiye kazanmak, milletvekili seçilmek de seçilememek de strestir. Kronik stres koşullarında kalan kişilerde tükenme sendromu denilen özel bir ruhsal durum görülür. 

DEPRESYON: Toplumda en sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Bazı hastalıklar da depresyona neden olabilir. İntihar düşüncesi olanlar doktara gitsin. Bu düşünceleri doktorla paşlaşmak birşey kaybettirmez ama çok şey kazandırır. 

PANİK ATAK TELKİNİ: Panik atak sırasında kendinize, "Bu geçici bir durum, daha önce de yaşadım ve geçtiğini biliyorum. Şimdi geçeçek. Ne aklımı kaçırıyorum ne de kontrolü kaybediyorum, yalnızca öyle olacağım diye diye geçici korku yaşıyorum ve geçecek" telkininde bulunun.

AŞIRI HIRS: Sosyoekonomik durumu bozuk toplumlarda kalp rahatsızlıkları artmaktadır. Sinirli, aceleci, sabırsız, kısa sürede amaca ulaşmak isteyen aşırı ihtiraslı kişilerde kalp rahatsızlığı riski daha fazladır. 40 yaşıma kadar istediğimi yapar, sonra doktora giderim, düşüncesi yanlıştır.

ŞİŞMANLIK HASTALIKTIR: Şişmanlık günümüzde yaşam süresini kısatması, ortaya çıkarttığı yan etkiler ve yaşam standartlarında oluşturduğu bozulmalar nedeniyle mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Sağlıklı beslenmek için temiz ve çiğ gıdaları tercih edin. Gıdalar taze tüketilmeli, kalitesi bozulmadan hazırlanmalı ve ağızda yeterli süre çiğnenmeli. Yeterli miktarda su için.

SPORU AKŞAM YAPIN: Sağlıklı beslenme için mutlaka egzersiz yapılmalı. Yaşam için her gün! Aktif ol, parolan olsun. Yaş sınır değildir!.. Ancak, sabah yapılan sporlar sırasında inme, kalp kirizi, koroner olaylar ve ani ölüm riski daha fazla görülmektedir. Spor akşam saatlerinde yapılmalı.