BIST 9.673
DOLAR 34,18
EURO 38,31
ALTIN 2.899,52
HABER /  SPOR

Milana kıyak yapıldı

İtalya'da şike cezalarının azaltılması basında şaşkınlıkla karşılandı.

Abone ol

İtalya'da futboldaki şike skandalı nedeniyle mahkemenin ilk aşamasında FC 
Juventus, ACF Fiorentina, SS Lazio ve AC Milan'a verilen cezaları  ağır bulan İtalyan basını, Temyiz Kurulunun cezaları  büyük oranda tırpanlamasını da şaşkınlıkla karşıladı. 

Özellikle AC Milan'a Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılma  yolunun açılması, eleştiri konusu oldu. AC Milan dışındaki üç  kulübün, verilen cezalar nedeniyle, yargı yoluyla haklarını devam  etme eğiliminde oldukları belirtiliyor.
La Gazzetta dello Sport, skandala karışan kulüplerin bu işi ucuz  atlattıklarını ima eden tek kelimelik manşetinde, verilen  cezaları, ''Darbecik'' olarak niteledi. Spot cümlelerinde ise sadece  FC Juventus'un ikinci lige (Serie B) düştüğüne işaretle şöyle  denildi:

''Sadece Siyah-beyazlılar Serie B'de. İlk aşamaya oranla cezalar  genel indirime tabi tutuldu. 2005-2006 sezonunun şampiyonluk unvanı İnter'e gidecek. İki şampiyonluk unvanından olan  Juventus, eksi 17 puanla Serie B'de. Milan, Şampiyonlar Ligine  kavuşarak, eksi 8 puanla Serie A'da. Fiorentina, Şampiyonlar  Liginden yoksun kalarak, eksi 19 puanla Serie A'da. Lazio, UEFA  Kupası'ndan mahrum kalarak, eksi 11 puanla Serie A'da. Milan hariç,  tüm kulüpler cezaya itiraz için hukuki yollara başvurma 
hazırlığında.'' Tuttosport gazetesi bugünkü manşetinde, Temyiz Kurulunun verdiği  nihai kararı, ''Futbolun yüzkarası'' olarak niteledi. Spot  cümlesinde ise, ''Juve Serie B'ye düşürülürken, Milan ise  Şampiyonlar Ligine gönderildi. Temyiz Kurulu, şaşkınlık yaratan  bir kararla sadece Siyah-beyazlıları küme düşürdü'' denildi.

Corriere dello Sport gazetesi ise, ''Evet Lazio Serie A'da, Roma'da Şampiyonlar Liginde'' diye bir manşetle çıktı. Haberin spot  cümlesinde ise, ''Herkese indirim yapıldı. Milan'a inanılmaz bir  hediye verilerek Şampiyonlar Ligi yolu açıldı. Juve ise tarihinde  ilk kez Serie B'ye indi'' ifadelerine yer verildi. Corriere dello Sport'un yorum yazısında ise, ''Yeni skandal, hiç 
bir şey olmamış gibi davranılması'' başlığı kullanılarak  şöyle denildi:
   
''Şike skandalı, total bir indirimle son buldu. İnsanlarda, futbolda neticede sanki hiç bir şey olmamışçasına nahoş bir duygu  oluşturuldu. Yada olanlar pek de vahim değilmiş gibi bir izlenim  yaratıldı. Tüm bu olup bitenler başlıbaşına skandal. En büyük  skandal ise deve kuşu gibi başımızı toprağa gömmemizin  yeğlenmiş olmasıdır.''

Temyiz Kurulunun kararı günlük haber gazetelerinde de manşetten  duyuruldu. Corriere della Sera gazetesi ''Serie B'ye sadece Juve  düşürüldü'' derken, La Repubblica gazetesi ise ''Futbolda maksimum  iskonto: Serie B'ye sadece Juve düştü'' manşetiyle çıktı.