BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Migros İngiliz basınında

İngiltere'de yayımlanan Financial Times adlı ekonomi ve siyaset gazetesi Migros'un satılışına yer verdi.

Abone ol

İngiltere'de yayımlanan Financial Times adlı ekonomi ve siyaset gazetesi Migros'un hisselerinin çoğunluğunun BC Partners adlı İngiliz fon konsorsiyumu tarafından satın alındığını duyururken, satış anlaşması sırasında şirketin toplam değerinin 3,25 milyar dolar olarak belirlendiğini bildirdi.

Koç Grubunun elindeki Migros'un satışının Türkiye'de şu ana kadar yapılan en büyük hisse satışı olduğuna dikkat çekilen haberde, satışın İngiliz fon
şirketlerinin batı ekonomilerindeki durgunluk karşısında gelişmekte olan pazarlara yönelen ilgisinin bir kanıtı olduğu belirtildi.
    
The Times gazetesi de, BC Partners'ın dün gerçekleşen satışla Türkiye?nin, tarihindeki en büyük hisse satışlarından birine imza attığını duyururken, The Independent gazetesi ise, BC Partners firmasının Türkiye'nin tarihindeki en büyük alımlardan birini gerçekleştirdiğini bildirdi. Haberde satış işlemlerinin geçen hafta tamamlandığına dikkat çekildi.
    
Gazetenin haberinde ayrıca, Migros hisselerinin yüzde 50.8?inin BC Partners'a geçtiği belirtilirken, Migros'un Türkiye?nin en büyük süpermarket zincirlerinden biri olduğu, BC Partners'ın bu satış sırasında son derece prestijli Kohlberg Kravis Roberts ve Blackstone gibi diğer grupları alt etmeyi başardığı ifade edildi.
    
Migros'un toplam hisse değerinin 3,9 milyar YTL olduğunu da hatırlatan gazete, BC?nin kalan hisselere de zaman içinde talip olabileceğini yazdı.