BIST 10.682
DOLAR 32,55
EURO 35,14
ALTIN 2.464,85
HABER /  POLİTİKA

MHPye milliyetçilik tarifi

Erdoğan MHP'nin milliyetçiliğini eleştirdi. Müspet milliyetçiliğin tarifini verdi.

Abone ol

Erdoğan, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde düzenlenen AK Parti 9. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında bir konuşma yaptı. Erdoğan, muhalefet partilerine seslenerek, şunları kaydetti:

''Soruyorum; kimi, neyle tehdit ediyorsunuz? Sokakları tahrik ettiğinizin farkında mısınız? Hükümete kötülük yapayım derken, buradan biraz şöyle oy devşireyim derken, millete, memlekete nasıl bir fenalık yaptığınızın farkında değil misiniz? Amacınız bu olmasa da Türkiye'ye yapacağınız en büyük kötülük menfi milliyetçilik söylemini sürdürmektir. Bölücü terör örgütünün hedefi birlik ve beraberliğimizi bozmaktır. Onların istediği budur zaten, buna fırsat verecek hiçbir söylem ve davranışı kabul edemeyiz. Millette sizi affetmez, bunu böyle bilin.

Hamasi nutuklar atarak hiçbir yere varmak mümkün değildir. Gelin, bundan vazgeçin. Bizim milliyetçiliğimiz müspet milliyetçilik yoludur. Bunu da burada böyle açıkça ifade ediyorum; o da vatana, millete hizmettir.

Milletimizin hiçbir ferdini dışarıda bırakmadan, bir bütün olarak kucaklamaktır ki bunu da 22 Temmuzda AK Parti göstermiştir. 81 vilayetin 80'inin de milletvekili çıkarmıştır. Bu halkıyla kucaklaşmanın, halkıyla bütünleşmenin bir ifadesidir. Bundan daha güzel bir uygulama olur mu? Eğer Türkiye'yi seviyorsanız, milleti seviyorsanız milletin de sizi sevmesi lazım.''