BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural simidi parçaladı

Hükümet ile memurlar arasında süren toplu sözleşmeler MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın gündeminde.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, hükümetin önerdiği yüzde 3+3 zammı protesto için kamerala önünde getirdiği simidi parçaladı.

Hükümet ile memur sendikaları arasında süren toplu görüşmelere ilişkin, ''Memurların talepleri, istediği zamlar, analarının ak sütü gibi helal taleplerdir'' dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında, her şeyden bahsettiğini ama kamu çalışanlarıyla ilgili hükümetin 3 3'lük zam teklifini konuşmadığını söyledi.

Memurlara ''Yunanistan'ın durumuna düşeriz'' ya da ''yerinize çalışacak kişiler var'' denilip tehditlerde bulunulduğunu savunan Vural, ''Bu, ölümü gösterip sıtmaya razı etmek'' dedi.

Vural, bir süre sonra da ''Sayın Başbakan'ın talimatıyla'' 3 3'ten yüksek bir rakam verileceğini de iddia ederek, Türkiye kötüye giderse sorumlusunun memurlar olacağının söylendiğini öne sürdü.

''Başbakan vatandaşa istikrarlı sürünmeyi tavsiye ediyor. Vatandaşa sürünme, yandaşa dağıtma'' diyen Vural, ''Memurların talepleri, istediği zamlar, analarının ak sütü gibi helal taleplerdir'' ifadesini kullandı.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın, Yunanistan'ı gösterdiğini ancak Erdoğan'ın eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu gibi olacağını iddia etti.

Vural, 3 3 zam teklifinin ortalama 48 liraya denk geldiğini dile getirerek, Başbakan Erdoğan'ın tavsiyesiyle kurulacak 6 kişilik bir ailede, memura günlük bir simit, bir çay düştüğünü anlattı.

Getirdiği simidi parçalayan Vural, kişi başına simitten bir parça düşeceğini, bu gidişle bir bardak çayın da aile arasında kaşıkla paylaştırılacağını söyledi. Vural, ''Bu zam, memur ailelerine günde bir simit ve bir çay zammıdır'' dedi.

TSK MENSUPLARININ ÖZLÜK HAKLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet mensuplarının ücret ve özlük haklarıyla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin gerekli adımları atmaya hazır olunduğunu ifade ettiğini anlatan Vural, konuyla ilgili hazırladıkları kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını kaydetti.

Vural, askerlik görevini yerine getirirken Terörle Mücadele Kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlü çocuk ve kardeşlerinin silah altına alınmadığını, bunun subay, astsubay, uzman jandarmalara kadar indirilmesi gerektiğini düşündüklerini bildirdi.

Uzman jandarmaların müracaatlarında lise ve dengi okul koşulu olduğunu ama maaşlarının ortaokul düzeyinde verildiğini anlatan Vural, ayrıca subay, astsubay 15 yıl olan zorunlu hizmet sürelerinin 10 yıla indirilmesi, kanun kapsamında subay, astsubay, uzman erbaşlarla, emniyet teşkilatı mensuplarının çocukları ve kardeşlerinin istekli olmadıkça silah altına alınmamasını teklif ettiklerini dile getirdi.

27 NİSAN E-BİLDİRİSİ

Vural, bir gazetecinin sorusu üzerine ''27 Nisan e-bildirisi''nin de araştırılması gerektiğini söyledi. Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'dan, konuyla ilgili dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile 4 Mayıs'ta Dolmabahçe'de yaptığı görüşme hakkında bilgi vermesini istedi.

Bir gazetecinin tutuklu milletvekilleriyle ilgili sorusu üzerine Vural, Başbakan Erdoğan'ın konuyla ilgili ''yasal düzenleme yapmaya gerek yok'' dediğini ancak MİT'le ilgili yasal düzenleme yaptığını söyledi. Vural, tutuklu milletvekilleriyle ilgili sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.