BIST 9.610
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.819,08
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Şandır'dan haddini bil tepkisi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, BDP'li Altan Tan'ın Kemalist diktatörlük sözlerine tepki gösterdi.

Abone ol

"Sözlerimin arkasındayım" diyen Tan'a MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "hadsizlik, densizliktir. Orası Atatürk'ün kürsüsüdür" diye cevap verdi.

Tan'ın "İskilipli Atıf Hoca, mazlum ve mağdur bir Müslümandır. Kemalist diktatörlüğün katlettiği on binlerce insandan sadece biridir" sözleri tartışılmaya devam ediyor.

Şandır, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Şandır, soru üzerine, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın bugünkü açıklamalarını da değerlendirdi. 

"HADSİZLİKTİR, DENSİZLİKTİR"

Bu tür açıklamaların artık Türk milletinin sabrını taşırdığını belirten Şandır, şöyle devam etti:

''BDP'li bazı milletvekilleri ile Adalet ve Kalkınma Partisine mensup bazı yöneticiler artık bardağı taşırdı. Türkiye Cumhuriyeti, milli mücadele sonrasında kurulmuş bir devlettir. Arkasından bir kurucu hukuk oluşturuldu. Herkesin bu kurucu hukuka saygılı olması gerekiyor. Milletin kürsüsünden millete hakaret etmeyi, kurucu kahramanlara hakaret etmeyi ifade özgürlüğüyle savunamazsınız.

'Sözlerimin arkasındayım' demek hadsizlik, densizliktir. Orası Atatürk'ün kürsüsüdür. O kürsüden, Atatürk'e, devlete, Cumhuriyet'e hakaret edilmesine müsamaha göstermeyeceğiz.''