BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

MHPli Başkan saldırıyı anlattı

Bıçaklı saldırıya uğrayan MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Saatcı az kalsın ölüyormuş. İşte o anlar;

Abone ol

Bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralanan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Saldırganla son 10 gündür sık sık karşılaşıyordum ve selam vermek isterken gözlerini kaçırıyordu” dedi.

Uğradığı saldırı sonrası kaldırıldığı Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesinde tedavisi süren Belediye Başkanı Saatcı, olaylar ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Saldırgan Halit T. ile daha önce de sık sık karşılaştıklarını anlatan Saatcı, “Akacak kan varmış aktı. Ucuz atlattık, geldi geçti. Olayı yapan kişiyi tanıyorum, dengeli bir arkadaş değil. Son 10 gündür sık sık karşılaşıyordum ve selam vermek isterken gözlerini kaçırıyordu. Bu kişi şahsen tanıdığım ve ismen bildiğim bir arkadaşım değil. Daha önce 5-6 ay önce benim yanıma geldi. Konuştuk sohbet ettik. Dengeli bir arkadaş olmadığı konuşmalarından da belliydi” diye konuştu. Saatcı, olayı şöyle anlattı:

“Halit T. olayın olduğu gün belediyenin yanındaki kafenin önündeki ağacın dibinde duruyordu. Yine baktım, bakarsa selam vereyim diye. Gözlerini kaçırdı ben de oralı olmadım. Zaten psikolojik sorunlarının olduğunu bildiğim bir adamdı. Önce bıçakla bana vurdu sonra Mehmet Yılmaz Cesur'a vurdu sanıyorum. Döndüm ve elindeki bıçağı gördüm. Arkadaş o kadar hızlı kaçtı ki bize bir şey bırakmadı.”

Saldırının daha önceden planlanmış bir olay olduğunu öne süren Saatcı, psikolojik sorunları olduğu intibasını veren bir insanın hemen emniyete kaçıp “beni kurtarın” demeyeceğini ve bu olay derinlemesine incelenmesi gerektiğini söyledi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur ise saldırganı 20 yıldır tanıdığını ve akli dengesinin bozuk olduğunu düşündüğünü ifade etti.
Bu arada, MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu ve MHP Muğla Milletvekili Metin Ergün, Saatcı ile Cesur'u hastanede ziyaret etti.