BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  POLİTİKA

MHPden Güle mesaj

MHP'li Vural'a, Abdullah Gül'ün adaylığı soruldu. Verdiği cevapta mesaj var...

Abone ol

Makamında gazetecilerle sohbet eden MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığı için AK Parti'den şu ana kadar herhangi bir randevu talebi gelmediğini söyledi. Meclis Başkanlığı konusunda AK Parti yöneticilerinin diğer partilere isim götürdüklerini sanmadığını ifade eden Vural, ''Bunlar nafile turlar'' dedi.
    
Partisinin Meclis Başkanlığı için aday göstereceğini hatırlatan Vural, ''2-3 arkadaşımızın adı geçiyor. Bu konuda henüz karar verilmedi. Adayımız akşam 17.00-18.00'de belli olur'' dedi.
    
GÜL'E MESAJ VAR
MHP'nin isimler üzerinde bir tartışma ve pazarlık yapmayacağını dile getiren Vural, yeni bir cumhurbaşkanı adayının çıkmasının da Gül'ün tutumuna bağlı olduğunu belirtti. Vural, Gül'ün tekrar aday olması durumunda kriz çıkıp çıkmayacağının sorulması üzerine, ''Başbakan bu konuda fedakarlık yaptı, Sayın Gül de bir fedakarlık yapmalı. Aslında ben Abdullah Gül'ü saf dışı etmelerini de beklemiyorum. Gül'ün kendisi 'hayır' demediği sürece aday olur'' diye konuştu.

MHP ADAY GÖSTERECEK AMA...
Vural, uzlaşmayla bir cumhurbaşkanı adayı belirlenmesi durumunda MHP'nin bu adayı destekleyeceğini belirten Vural, buna Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in seçilme sürecini örnek gösterdi. ''Uzlaşma sağlanır ve hep beraber seçelim denirse, MHP gerekeni yapar'' diyen Vural, ancak şu an iktidar kanadında uzlaşı yönünde bir tutum olmadığını söyledi.