BIST 9.577
DOLAR 34,03
EURO 37,89
ALTIN 2.823,94
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den 'Erdoğan'ı ver kurtul' formülü

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, 'Erdoğan, Ortadoğu'da seçime girse kazanır' söylemlerine bakın nasıl yanıt verdi?

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, "Erdoğan dış politikada dünya lideri oldu. Ortadoğu'da seçime girse kazanır" söylemleri için şunları söyledi; "Orada kazansa da biz kurtulsak. İşte onun faydası olur. Lübnan istiyorsa verelim, Mısır istiyorsa verelim de biz canımızı bir kurtaralım. Fakat gideceğini zannetmiyorum, buradaki teşkilat gayet iyi"

Tv8'de Ankara Temsilcisi Erkan Tan'ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent'ten programına bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay konuk oldu. Toskay, gündemi değerlendirirken iktidarı da eleştirdi.

AKP, İŞLERİNE GELMEYENLERİN BOYNUNA YAFTAYI ASIYOR 

Toska, 'MHP yargı reformuna karşı çıkıyor, CHP gibi davranıyor' iddialarına: "Biz iki camii arasında binamaz vaziyetindeyiz. Bir grup da CHP bu kadar direniş yapıyor, MHP de onun dümen suyuna niye girmiyor diyor. Bizim kendimize göre bir siyaset anlayışımız var. Biz kimseyle birlikte olmak ya da onlara karşı olmak gibi bir durumda değiliz. Bizim ilkelerimize bazen hiç ummadığınız bir parti söylemleriyle, uygulamalarıyla yaklaşabilir. Bizi hiç ilgilendirmez. Çünkü bizim çizgimizde kırıklık yok. Biz hep söyledik, Türkiye'de yargının reforma ihtiyacı var. Ama AKP'nin niyeti Türkiye'de yargının hızlı, adaletli çalıştırmak değil. AKP yargıyı ele geçrmek istiyor dedik. Kamuoyunun en fazla dikkatini çeken davalarının hakimleri savcıları değişiyor. AKP'nin işine gelmeyenler şutlanıyor. İşlerine gelmeyenlerin hepsinin boynuna yaftayı asıyorlar. Bu şekilde toplum idare edilmez. İşinize gelen gelmeyen her türlü reaksiyonu dinlemek, objektif olarak değerlendirmek zorundasınız. Yapmassanız gerginlik ve bölünme olur, ülkenin ahenkli yönetimi bozulur." yanıtını verdi.

ERDOĞAN GİTSE DE BİZ DE KURTULSAK

Toskay, 'Erdoğan dış politikada dünya lideri oldu. Ortadoğu'da seçime girse kazanır' söylemleri için şunları söyledi : "Orada kazansa da biz kurtulsak. İşte onun faydası olur. Lübnan istiyorsa verelim, Mısır istiyorsa verelim de biz canımızı bir kurtaralım. Fakat gideceğini zannetmiyorum, buradaki teşkilat gayet iyi."

BU YARGI AKP'NİN GÜDÜMÜNE GİRMİŞ OLAN BİR YARGIDIR

Mehmet Moğultay'ın 'Adalet Bakanlığı'na MHP'lileri mi alacaktım?' sözüne karşılık, Tunca Toskay: "Bizim söylediğimiz şey, yargı tarafsız olmalı, hızlı çalışmalı ve adaleti yerine getirmeli. Kimin yanında kimin karşısında olduğu bizi ilgilendirmiyor. Vatandaşın hakkını yıllarca beklemeden alabildiği bir yargı istiyoruz. Buda üst yargının ele geçirilmesiyle yapılacak bir şey değil. Onların düşüncesi şu: Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu bana ait, canımın istediği hakimi istediğim yere atayarak çoğunluğu Yargıtay'da da Danıştay'da da ele geçiririm. Dava bu, amaç bu. Ne yapacaklarını herkes biliyor. Burhan Kuzu, 'Bu yargı normalleşmeden dokunulmazlıklar gündeme gelmez.' diyor. Yargı'nın normalleşmesi, Yargı'nın AKP'leşmesi demek. Bu yargı AKP'nin güdümüne girmiş olan bir yargıdır, Türk Demokrasisi ve geleceği için tehdit teşkil etmektedir. Anayasa Başkanı, açık açık Anayasa'da değiştirilmesi teklif bile edilemeyecek ilk 3 maddenin değiştirilebileceğini söylüyor. Seçimlerden sonra, öyle bir anayasa paketi önümüze gelecek ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş felsefesini yürürlükten kaldıracak bir takım maddeler içerecek." diye konuştu.

AKP ÖCALAN'LA PAZARLIK ETTİ

Toskay: "İktidarla terör örgütü oturdu pazarlık etti. Sayın Başbakan, Abdullah Öcalan'la görüştüğümü söyleyenler şerefsizdir dedi. Ondan sonra da ben görüşmüyorum Devlet görüşüyor dedi. Devlet Mit Müsteşarı Başbakan'a bağlı. Başbakan görüşmeyeceksin dediği halde görüşüyor. Buna kim inanır? Kendisinin bilgisi, talimatıyla Öcalan'la görüşüldü, ateşkes sağlandı. Çatışma, şehit olmasın akp seçime rahat gitsinler diye yapıldı. Bunun sonucunda kan durdu ne güzel diyenlere ben, siz Türkiye'nin bölünmesinden mi yanasınız diyorum. Biz sonuna kadar buna karşı çıkacağız. PKK'nın isteklerinin gerçekleşmemesi için bütün mücadeleyi vereceğiz. Zaten Başbakan'ın MHP'den çok fazla rahatsız olmasının sebebi küresel güçlerin bu yöndeki talimatını bize rağmen Türkiye'de uygulayamayacak olması." dedi.

MÜBAREK BİRAZ DAHA BEKLERSE MISIR'I TAMAMEN KAYBEDECEK

Toskay, Mısır'da yaşanan olaylar hakkında: "Mısır'da sosyal, ekonomik ve demokratik olarak birikmiş dünya kadar sorun var. Böyle olayların patlamasına uygun bir ortam yaratılmış. Ama kimse zannetmesin ki bu ortam sebebiyle birdenbire insanlar sokağa çıktılar. Hangi gruplar organize edilmiş, kim ne zaman Washington'a gitti, hangi toplantılara katıldı bunları düşünmek lazım. Hüsnü Mübarek, tepkilere uygun, yeni bir değişim yapıp, bir takım tavizler verip oradaki gücünü uzatmak mecburiyetindedir. Biraz daha beklerse Mısır'ı tamamen kaybedecek. Amerikan'ın Mısır'ı tam kaybetmesi, İsrail açısından kabul edilebilecek bir şey değil." açıklamalarında bulundu.