BIST 8.860
DOLAR 34,23
EURO 37,35
ALTIN 2.932,38
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Bülent Arınç'a sert sözler

MHP'li Semih Yalçın, Bülent Arınç'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Devlet Bahçeli'ye yönelik açıklamalarına MHP'den cevap geçikmedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Arınç'ın sözlerini "densiz ve ölçüsüz" olarak değerlendirirken, PKK ve BDP'nin paketi eleştirmesini ise danışıklı dövüş olarak nitelendirdi.

MHP lideri Bahçeli'nin demokratikleşme paketiyle ilgili sözleriyle başlayan tartışmalar sürüyor. Bahçeli'ye ilk tepki ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan geldi. Arınç, seçim bölgesi Bursa'da Bahçeli'nin paket "PKK'nın başarısıdır" değerlendirmesine yönelik olarak, "edep dışı" ifadesini kullanmıştı.

MHP'Lİ YALÇIN'DAN SERT SÖZLER 

Arınç'ın bu açıklamalarına cevap ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan geldi. Yalçın, demokratikleşme paketi tartışmalarının kamuoyunda büyük rahatsızlığa neden olduğunu ve MHP'nin tavrı nedeniyle de partisinin saldırılara maruz kaldığını iddia etti. Arınç'ın Bahçeli'ye yönelik ifadesini "densiz" olarak değerlendiren Yalçın açıklamasında şunları söyledi:

"MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’nin, sözde demokratikleşme paketi hakkında “PKK’nın başarısı” değerlendirmesini yapmakta haklıdır. Çünkü paketin içinde ne varsa yıllardan beri bölücü örgütün ve onun parlamentodaki sözcülerinin talep ettiği hususlardır. PKK-BDP ikilisinin görünüşte bu paketi eleştirmesi ise danışıklı dövüştür ve “İstemem, yan cebime koy” türünden siyasi bir taktiktir."
 
"SOKAK AĞZIYLA KONUŞUYOR"
 
Arınç'ın "sokak adamı gibi ağzını bozduğunu" iddia eden Yalçın, sözleri ise densizlik ve ölçüsüzlük olarak nitelendirdi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Yaşından başından utanmadan sokak adamı gibi ağzını bozan Sayın Arınç’ı bu densizliğe ve ölçüsüzlüğe iten sebep bellidir. MHP, iktidarın PKK ve elebaşıyla ilişkilerini deşifre etmiş, AKP’nin ipliğini pazara çıkarmıştır.
 
MHP, AKP’nin demokrat örtüsünü kaldırmış; işbirlikçi, tavizci yüzüyle dikta heveslisi kisvesini ortaya çıkarmıştır. İktidar sözcülerini ölçüsüz huşunete, seviyesiz bir üslupla partimize saldırmaya iten asıl sebep budur.
 
Demokratikleşme Paketi daha Başbakan Erdoğan tarafından açıklanmadan önce paketin içeriği hakkındaki değerlendirmelere iktidardan gelen aşırı tepkiler, meselenin paket belli olduktan sonra nasıl bir istikamet alacağını ortaya koymaktadır."