BIST 9.390
DOLAR 34,44
EURO 36,36
ALTIN 2.836,86
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Başbakan'a yargı yolu

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Erdoğan’ın İstanbul’da MHP’yi hedef alan sözleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP için “Merak ediyorum yargı ne iş yapar” diyen Başbakan’a, “Türkiye’de rejimi değiştirme girişiminde bulunan kişi ve gruplar, yasalarımıza göre ‘rejimi değiştirmek için örgüt kurmak’tan yargılanmaktadır. O halde bizzat hükümetten ve AKP kurmaylarından gelen rejimi değiştirme girişimleri hangi yasaya dayanmaktadır” sözleriyle yanıt verdi.

Yalçın, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’da MHP’yi hedef alan sözleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Başbakan’ın dünkü konuşmasının “kendisinin nasıl bir devr-i sabık taraftarı olduğunu” ortaya koyduğunu ifade eden Yalçın, “Başbakan iken böyle kindar tutum içinde olan birinin, Başkan olunca nelere kalkışabileceği böylece aşikar olmuştur. Kendinden önceki iktidarın sorumlularıyla icraatının üzerine gitme hastalığı, geçmişte de yaşanmış, ancak bunun hiçbir getirisi olmadığı gibi, siyasette kutuplaşmayı ve toplumsal kavgayı körüklemekten başka işe yaramamıştır. Lakin Sayın Erdoğan’ın gözü öylesine dönmüştür ki 57. Hükümet dönemindeki icraatın defterlerini açmıştır. Başbakan Erdoğan, MHP’nin AKP hükümetini sorguya çekmesinin ve muhalefet görevini yerine getirmesinin hesabının 57. Hükümet döneminde batan bankalar üzerinden sorulması için yargıyı göreve çağırmıştır. Böylece bir Başbakan’ın Türkiye’de yargıyı muhaliflerini sindirmek için yargıyı aba altından sopa olarak gösterdiğine de şahit olunmuştur” dedi.

MHP’nin her zaman alnının ak olduğunu, millete ve yargıya hesap vermesi gerekeninin ise AK Parti iktidarı olduğunu ifade eden Yalçın, “Şimdi aziz milletimize soruyor ve yargıyı göreve davet ediyoruz” derken, şöyle devam etti:

“İmralı canisi, binlerce insanımızın kanına girmekten hüküm giymiştir. Anayasanın ve yasalarımızın neresinde terörle mücadelenin bir suçluyla temas kurularak yapılabileceği yazmaktadır?

TBMM, teröristlerin talepleri doğrultusunda hangi yasal zeminde çalıştırılmaktadır?

Türkiye’de rejimi değiştirme girişiminde bulunan kişi ve gruplar, yasalarımıza göre ‘rejimi değiştirmek için örgüt kurmak’tan yargılanmaktadır. O halde bizzat hükümetten ve AKP kurmaylarından gelen rejimi değiştirme girişimleri hangi yasaya dayanmaktadır?

Anayasanın değiştirilemeyecek maddelerini değiştirmeye kalkışmak suçtur. Buna rağmen AKP iktidarı bu değişikliğe kalkışma eylemini hangi kanuna ve meşruiyete dayandırmaktadır?

Her gün sabahtan akşama kadar milletimizin yasal güvence altındaki değerlerine sövülmekte, kanunlar fütursuzca ihlal edilmektedir. Yasalara aldırmadan suç işleyenlere karşı rejimin meşru mekanizmaları neden işletilmemektedir?

‘Askeri vesayetten çıktık’ deyip Türkiye’yi sivil vesayete duçar eden iktidarın icraatını kanunlar dairesinde sorgulayacak yürekli bir savcı ne zaman ortaya çıkacaktır?”

Türkiye’nin terörizm karşısında pes eden, kanlı örgütün temsilcileriyle masaya oturmayı çözüm olarak sunan bir iktidarın “siyasi cinnetini” yaşadığını ifade eden Yalçın, “AKP iktidarının, binlerce vatandaşımızın kanına giren terör örgütüyle anlaşmayı barış, rejim değişikliğini huzur, bölünmeyi bölgesel güç hâline gelme diye yutturmaya çalışması faydasızdır. Kendisine İmralı’yı yorgan, PKK silahını yastık seçen iktidar; bir ayıbını örttükçe bir başka ayıbı ortaya çıkacak, millet vicdanında mahkeme edilmekten kaçamayacaktır” dedi.