BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  DÜNYA

MHP’de kriz mi var ?

MHP Adapazarı İlçe Teşkilatı, MHP Genel Merkezi tarafından kapatıldı. MHP Adapazarı İlçe Başkanı Selçuk Taşdemir kapatma kararı sonrasında y...

Abone ol

MHP Adapazarı İlçe Teşkilatı, MHP Genel Merkezi tarafından kapatıldı. MHP Adapazarı İlçe Başkanı Selçuk Taşdemir kapatma kararı sonrasında yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında ilçe teşkilatının anahtarını genel merkezin isteği doğrultusunda kolluk kuvvetlerine teslim edeceklerini belirtti.
MHP Adapazarı İlçe Başkanı Hasan Pınarcı’nın Adapazarı Belediye Başkanlığı için aday adayı olmasından dolayı başkanlıktan istifa etmesinin ardından İlçe Teşkilatı tarafından başkanlığa getirilen Selçuk Taşdemir, genel merkez tarafından Adapazarı İlçe Teşkilatının kapatılma kararının üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti. MHP Adapazarı ilçe teşkilatı MHP genel merkezi tarafından kapatıldı. Teşkilatın kapatılmasıyla ilgili konuşan Adapazarı ilçe teşkilatı başkanı Selçuk Taşdemir, “Kapatma kararı faks yoluyla tarafımıza bildirilmiştir. Adapazarı ilçe teşkilatı seçildiğinden bugüne kadar partimizi her zeminde başarılı ve üstün şekilde temsil etmiştir. Bizden kaynaklı herhangi bir problem olmamasına rağmen il teşkilatı tarafından bir dışlanmaya tabi tutulduğumuz açıktır. İl teşkilatımızın, partimizin genel merkezine aldırdığı bu karar neticesinde partimizin Sakarya’da büyük bir darbe alacağı aşikardır. Seçim için bu kadar uğraşmamıza rağmen alınan bu karar için üzüntülüyüz” şeklinde konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin şahsi hırslara alet edildiğini söyleyen Taşdemir, “Sakarya’da ülkücü kılığına bürünmüş sözde dava adamlarına bunun hesabı elbet sorulacaktır. Partimize daha fazla zarar vermeme adına söyleyecek çok şeyi içimize atarak partimizi kilitliyor, ilçe teşkilatımızın anahtarını genel merkezin isteği doğrultusunda kolluk kuvvetlerine teslim ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Taşdemir yaptığı açıklamada 2 Kasım Cumartesi günü yapılacak olan “Dünyanın Ortadoğu Savaşı ve Türkiye’nin Strajesi” konulu konferansın da iptal edildiği duyurdu.
Konuşmasının sonunda bütün dava arkadaşlarına teşekkür eden Pınarcı ve arkadaşlarının gözleri doldu.
MHP Genel Merkezi tarafından daha önce de Genel Başkanlık seçimlerinde Devlet Bahçeli yerine Koray Aydın’ı desteklediği gerekçesiyle Sakarya İl Teşkilatı görevden alınmak yerine kapatılmıştı.
(İHA)