BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

MHP'de imzalara baskı iddiası

MHP'de olağanüstü kongre için tansiyon yükseldi. Toplanan 250 imza sahibine baskı yapıldığı ileri sürüldü. MHP'li Faruk Bal ise iddiaları saçma olarak niteledi.

Abone ol

MHP'de olağanüstü tüzük kongresinin toplanması için verilen 250 imza "kuşatmaya" alındı. Genel merkeze muhalif MHP'liler, "geri çekme formu hazırlandığını ve delegelerin evlerinin basıldığını" savundu.

İmzacı delegelerden, İbrahim Koç (Manisa), Osman Hobek (Kayseri - Tomarza) ile Ümit Çanakçı'nın (Balıkesir - Susurluk) imzalarını geri çektiği öne sürüldü. Genel merkez, kendilerine 248 imza teslim edildiğini kaydederek, 3'ünün imzalarını geri çekmesiyle sayının 245'e düştüğünü belirtti.

Eski MHP Ankara İl Başkanı Emin Yazıcı, parti yönetiminden imza verenlere ciddi baskı yapıldığını savunarak, "Mesela Çanakçı'ya baskı yapıldı. Önce imzasını geri çekti. Ama sonra yeniden verdi. Genel merkeze verdiği imza son imzasıdır. Onu geri çekmesi de söz konusu değil" diye konuştu.

Yazıcı, "Delegelerin evlerine kadar gidip baskı yapıyorlar. Çocuklarını korkutuyorlar. Malatya'da bu oldu. Baskı bekliyorduk ama bu kadar olmaz" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal ise iddiaları saçmalık olarak niteledi.

Kaynak: Önder Yılmaz
Haber: