BIST 9.121
DOLAR 34,26
EURO 37,63
ALTIN 2.923,61
HABER /  POLİTİKA

MHP yöneticilerine dava

Türk Bayrağı'nın yakılmasını protesto için izinsiz gösteri yapan MHP'lilerin 3 yıla kadar hapsi isteniyor.

Abone ol

Mersin'de Nevruz'u kutlama bahanesiyle düzenlenen gösteri sırasında Türk Bayrağı'nın yakılmak istenmesini protesto amacıyla izinsiz gösteri düzenledikleri öne sürülen MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cafer Yaylan, il yöneticisi Hikmet Kurt ve Fatih İlçe Başkanı Murat Omurtağ'ın yargılanmasına devam edildi.

Fatih 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklardan Omurtağ ile sanıkların avukatı Kemal Kerinçsiz katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü Siyasi Partiler Büro Amiri Başkomiser M.K, 25 Mart 2005 tarihinde Fatih Camii'nden çıkan yaklaşık bin 500 kişilik grubun, Türk bayraklarıyla Mehmet Akif Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarı başına kadar yürüdüğünü anlattı.

Mersin'deki olaylar nedeniyle ortamın hassas olduğunu ve gruptakilerin yürüyüşe kendiliğinden katıldığını belirten Başkomiser K, gruba, ''izinsiz gösteri yaptıkları ve dağılmaları konusunda herkesin duyabileceği şekilde ihtarda bulunulduğunu'' söyledi.

Aynı büroda Amir Yardımcısı olan Komiser H.İ.Ç. de sanıkların grubu yönlendirdiğine ilişkin tam olarak bilgisi olmadığını belirterek, yürüyüşe katılanların üzerlerinde herhangi bir partiye bağlı olduklarına dair işaret bulunmadığını, sadece Türk bayrakları taşıdıklarını bildirdi.

Duruşma, diğer tanıkların da dinlenilmesi amacıyla ertelendi.

İSTENEN CEZA

Fatih Cumhuriyet Savcısı Osman Emeksiz tarafından hazırlanan iddianamede, 20 Mart 2005 tarihinde Mersin'de Nevruz kutlaması bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında Türk Bayrağı'nın akılmak istenmesini protesto amacıyla Fatih Camii'nde Cuma Namazı çıkışı protesto gösterisi düzenlendiği belirtiliyor.

İddianamede, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Cafer Yaylan, İl Teşkilatı 2. Bölge Başkanı Hikmet Kurt ve MHP Fatih İlçe Başkanı  Murat Omurtağ'ın, Türk bayraklarıyla Edirnekapı Şehitliği'ne yürüyüp burada Mehmet Akif Ersoy'un mezarı başında toplandıkları ve dua ettikleri, ayrıca basın açıklaması yaptıkları anlatılıyor.

İddianamede, Yaylan, Kurt ve Omurtağ'ın, 2911 sayılı ''Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' suçundan 1.5 ile 3'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.