BIST 9.685
DOLAR 33,89
EURO 37,60
ALTIN 2.809,65
HABER /  POLİTİKA

MHP şoku çabuk atlattı

Ünal Erkan'ın partideki görevlerinden ayrılmasının ardından MHP'de ortaya çıkan sıkıntı çabuk atlatıldı.

Abone ol

Ünal Erkan'ın liste yüzünden partideki görevlerinden ayrılmasının ardından MHP'de ortaya çıkan sıkıntı yönetimden gelen açıklamalarla sona erdi.

MHP'de de milletvekilli aday sıralamalarından sonra başlayan rahatsızlık istifalar getirdi. MHP Genel Başkan Başdanışmanı ve MYK üyesi Ünal Erkan bu görevlerinden istifa etti.

Yaklaşık iki yıldır MHP'de Başdanışman olarak görev yapan ve bazı partilerden aldığı çağrılara rağmen MHP'den ayrılmayan Ünal Erkan, Ankara 2'nci Bölge'de 2'nci sıraya konmak istendi. Böyle bir sıralamayı uygun bulmayan Erkan, bu durumda listede kendisine yer verilmemesini önerdi. Erkan'ın isteği doğrultusunda listede kendisine yer verilmedi. Erkan, görevlerinden istifa etti ancak parti üyeliğinden ayrılmadı.

Erkan istifasına rağmen parti yönetiminden birleştirici açıklamalar geldi. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, “En sağlıklı milletvekili aday listesinin MHP'de olduğu” görüşünü dile getirerek, “MHP'de listeye girmek ya da girmemek önemli değil, MHP'de siyaset yapmak şereftir. Bizde kırgınlık küslük olmaz” diye konuştu.