BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

MHP ile BBP birleşecek mi?

Yıllardır düşünülen ve tartışılan aynı tabana sahip olmalarına rağmen ayrı çatılarda siyaset yapan MHP ve BBP birleşecek mi? Ne zaman ve nasıl bütünleşecekler?

Abone ol İNTERNETHABER ÖZEL - MHP ‘nin ve Ülkücülerin Başbuğu Alpaslan Türkeş’e ‘ Çekiç güç’ün devamına ‘ Evet‘ oyu istemesiyle kızıp , 8 milletvekili arkadaşı ile MHP’ den ayrılan ve Büyük Birlik Partisini Ülkü Ocakları’nın çekirdek kadrosu ile kuran Muhsin Yazıcıoğlu ile MHP’nin bundan önceki seçimde ‘ İttifak ‘ yapmayı amaçladıkları fakat  yapılan 2 toplantıda da ‘ liste’ anlaşmazlığı nedeniyle ‘ ittifak ‘ın gerçekleşmediği öğrenildi.

HERKES BİRLEŞMEYİ İSTİYOR AMA

Bir ara ANAP ile seçim ittifakı yaparak Meclise 8 milletvekili ile giren BBP daha sonraki seçimlerde oy oranında fazla yükselme gösteremediği gibi ;  iktidarda bulunan MHP’ nin de seçim barjı’nın altında düşüp meclis dışında kalması ile ‘ Birleşme ‘ yeniden gündeme getirildi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun Türkeş’ten sonra en güçlü MHP’nin Genel Başkanı olduğunu hatırlatan Ülkü Ocaklarının eski yöneticileri ; Parti içindeki  bazı güçlerin bunu bildikleri için Türkeş ile ‘ Oğlum ‘ dediği Yazıcıoğlu’nun arasının kasten açtırıldığını ve ayrılığın sağlandığını belirtiler.

BBP’nin birleşmeye sıcak bakmasına rağmen şuan ki MHP yöneticilerinin ‘ katı ‘ tutumu Bahçeli muhaliflerinin Başkanlığı alması ile kırılacağı söyleniliyor.

Gerek Ramiz Ongun’un Gerekse N.Kemal Zeybek’in MHP Genel Başkanlığı almasıhalinde BBP ve MHP’nin birleştirilmesinin zaman almayacağı görüşü ağır basıyor.

RAMİZ ONGUN NE DİYOR?

BBP ile MHP’nin aynı tabanın meyvesi olduğunu vurgulayan MHP Genel Başkan adaylarından Ramiz Ongun’un ise birleşme konusundaki görüşleri şöyle;

“ BBP’de ki ve MHP’den uzaklaştırılan arkadaşlarımız ile bu davanın yükünü birlikte taşıdık ,çilesini ve acısını birlikte çektik. Ülkücülerin parçalanıp güç kaybetmesi gerek iç ,gerekse dış düşmanlarımızın iştahını kabartmıştır. Allah nasip ederse biz bu ayrılığa son vereceğiz”