Hürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin bugünkü yazısında FETÖ'cü polislerin MHP'ye yönelik kaset kumpasını neden düzenlediğini anlattı.
Abone olHürriyet gazetesi yazarı Sedat Ergin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili iddianamenin ayrıntılarını yazdı.
"Fetullahçılar MHP’ye neden tuzak kurdu" başlıklı yazısında Ergin, gizli kameraların MHP kurmaylarının evine nasıl yerleştirildiğine dair detayları paylaştı.
REFERANDUMA GİTMEDEN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ GEÇİRMEK
(...)Bu sistematik kampanya MHP’nin baraj altında kalabileceği tartışmasını da Türkiye’nin gündemine sokmuştur. MHP’nin baraj altında kalmasının doğurabileceği en önemli sonuçlardan biri, AK Parti’yi muhtemelen anayasayı referanduma gitmeden TBMM’de tek başına değiştirebilmesini mümkün kılacak olan bir sayısal eşiğe (367 milletvekili) ve siyasi güce taşıması olabilirdi.
SAĞLAM DELİLLER
“Değil sadece kadını erkeğiyle, çoluğu çocuğuyla ve dünyanın dört bir yanına dağılmışıyla hayatta olan insanları, imkan olsa mezardakileri bile kaldırarak o referandumda 'Evet' oyu kullandırmak lazım. Mezardakiler bile kalksın. Ben zannediyorum kalkarlar da, ben zannediyorum ruhları koşar da. Çünkü demokrasi adına çok önemli bir adımdır.”
Savcı Alpaslan Karabay tarafından hazırlanan FETÖ/PDY’nin Emniyet İstihbaratı üzerinden yürüttüğü siyasi operasyonlara ilişkin son iddianamede, MHP yöneticilerini hedef alan operasyonun teknik ayrıntıları inandırıcı delillerle ortaya konuyor. Bu iddianameyi okuduğumuzda, projenin ne zaman başlatıldığını, hangi yöntemlerin kullanıldığını ayrıntılı bir şekilde öğrenebiliyoruz.
2009 YAZINDA DÜĞMEYE BASILMIŞ
Kesinlik içinde yapabileceğimiz bir tespit, 2009 yılı yazının MHP’ye dönük proje için başlama vuruşunun yapıldığı dönem olmasıdır. Bunu Emniyet’in bilgi ağı olan POLNET kayıtlarındaki sorgulamalardan anlıyoruz. POLNET’teki sorgulama izleri, operasyonda hedef alınan MHP yöneticilerinin çoğunun kimlik ve adres bilgilerinin 20 Temmuz 2009 ve 7 Ağustos 2009 tarihleri arasında araştırıldığını gösteriyor.
GİZLİ KAMERANIN YERLEŞTİRİLME TARİHİ 21 EYLÜL 2010
Bu arada, bazı MHP yöneticilerinin konutlarına kamera yerleştirilmesine ilişkin teknik operasyonlar konusunda da kesinlik içinde tarih verebiliyoruz. Örneğin, bir genel başkan yardımcısının kadın arkadaşıyla buluştuğu evde görüntü yansıtılmasını sağlayan gizli kameranın yerleştirilme tarihi 21 Eylül 2010’dur. Görüntünün kaydedilmesi ise 13 Kasım 2010 tarihine rastlıyor. Bu görüntüler 20 Mayıs 2011 tarihinde, yani seçimden tam üç hafta önce internete konmuş, bu siyasetçi 21 Mayıs’ta da adaylıktan çekildiğini açıklamıştır.
Bir başka MHP yöneticisinin telefonu 28 Mart 2010’da dinlemeye alınıyor, 21 Nisan 2010’da konuta cihaz yerleştiriliyor, 1 Mayıs 2001 tarihinde görüntü kaydı gerçekleştiriliyor. Görüntünün internete düşme tarihi 7 Mayıs’tır. Örnekler artırılabilir. Genel bir tespit olarak 2010 sonundan 2011’in ilk dört ayına yayılan bir görüntüleme döneminden söz edebiliriz.
KASET KUMPASINDA 171 ŞÜPHELİ
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili iddianamede Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 kişi, şüpheli olarak yer alıyor.