BIST 9.888
DOLAR 34,15
EURO 37,98
ALTIN 2.887,43
HABER /  POLİTİKA

MHP Ak Parti ile uzlaşacak!

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek geçtiğimiz günlerde muhalefete "gelin uzlaşalım" çağrısında bulundu. MHP'den olumlu yanıt geldi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi, yerel seçimlerin ardından başlaması beklenen yeni anayasa çalışmaları için oluşturulacak Uzlaşma Komisyonu'na üye vereceğini açıkladı. CHP ise ''iktidarın, anayasa değişikliği önerisiyle ülkenin gerçek tartışma konularını örttüğünü'' savundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek geçtiğimiz gün ''Anayasa değişikliğinin bir meclis çoğunluğu değil, bir uzlaşı meselesi'' olduğunu söyledi ve muhalefeti uzlaşmaya çağırdı. Bu teklife MHP olumlu yaklaşırken, CHP prim vermedi.

CHP UZLAŞMIYOR

Siyasal iktidarın üslup ve anlayışında, daha önceki uzlaşı teklifinden bu yana hiçbir değişiklik olmadığını öne süren CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, ''O nedenle anayasa değişikliği önerisi, CHP'nin bu aşamada gündeminde değildir. İktidarın üslup ve anlayışında değişiklik olması, ön şartımızdır. Laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu Anayasa Mahkemesince tescil ve tespit edilen, hukuksuzluğu önceliği yapan bir iktidarla Anayasa değişikliği için uzlaşı ortamında bulunmak, CHP'nin gündeminde yer almamaktadır'' diye konuştu.

UZLAŞMA İÇİN İLK ADIM

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, yerel seçimlerden sonra Anayasa değişikliği için Meclis'te bir uzlaşma komisyonu kurulması halinde bu komisyona katılacaklarını açıkladı.