BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

MHP Adanada oy süpürecek

MHP Adana'da oldukça iddialı! MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'a göre, büyükşehir olmak üzere tüm bölgelerde büyük bir oy patlaması yaşanacak.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, yerel seçimlerde tek başına iktidar olmanın provasını yapacaklarını söyledi.

MHP Milletvekili Tankut, partilerinin omurgasını milli ve manevi değerlerin oluşturduğunu belirterek, 29 Mart'ta yapılacak seçimlerde büyük bir başarı elde edeceklerini kaydetti. Adana'da MHP'nin bütün belediyeleri kazanacağını savunan Tankut, "MHP Çukurova'da CHP ile Seyhan ve Yüreğir'de de AKP ile yarışacak. Sarıçam'da açık ara öndeyiz. Büyükşehir belediyesinde de rakibimiz AKP. CHP aday değişikliğine giderek Adana'da kendisini bitirdi. Adana'daki bütün belediyeleri kazanacağız. Çok ciddi seçim çalışması yürütüyoruz." dedi.

AK Parti ve MHP seçmen tabanlarının aynı olduğuna dikkat çeken Tankut, "İkisinde de milli ve manevi değerler, siyasetin omurgasını oluşturuyor. Vatandaşlarımız bu seçimden AKP'ye ihtar vererek MHP'ye oy verecek. Vatandaşlarımız AKP'ye 6,5 yıl hükümetinden memnun olup olmadıklarını sandıkta gösterecekler. Seçmen AKP'ye seçimlerde ihtar çekecek. En büyüğü de Adana 'da gerçekleşecek." ifadesini kullandı. MHP'nin Adana'da çok önemli bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Tankut, "MHP Adana ölçeğinde çok isabetli adaylar göstermiştir. 2007 yılında halk AKP'ye fırsat sundu. İktidar görevini yerine getiremedi. AKP kendisinin hiç alternatifi yokmuş gibi davranıyor. Halk onları seçmeye mecburmuş gibi hareket ediyor. Bu hareketler doğru değil. Ayakları yerden kesilmiş durumda siyaset yapıyorlar. Maalesef halkın içinde değiller. Belediyelerin büyük bölümünü kaybedecekler. Adana'da ellerindeki belediyeleri de kaybedecekler." şeklinde konuştu.

"Adana MHP'nin beşikliğini yapmıştır" diyen Tankut, "Biz bu seçimde yüzde 35'in üzerinde oy alacağız. Yerel seçimlerde tek başına iktidarın provasını yapacağız. Adana başta olmak üzere bütün Türkiye MHP'yi hak ettiği iktidara taşıyacak." ifadelerini kullandı. İşsizlik sorunun her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Tankut, "Krizi fırsata çevirelim' gibi açıklamalar yapılıyor. Çok büyük bir işsizlik sorunu var. Eğer sosyal bir patlama olmuyorsa vatandaşlarımızı inancından aile yapısın dan dolayı olmuyor. Bu değerlere önem verdiği için olmuyor. Vatandaşımız ekonomik sıkıntı çekiyor." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 22 Mart Pazar günü Adana'ya geleceğini duyuran Tankut, Bahçeli'nin İstasyon Meydanı'nda Adanalılara hitap edeceğini aktardı. Tankut, "99 bin kişiyi bu meydanda buluşturmayı hedefliyoruz. Bütün vatandaşları bu büyük mitinge bekliyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.