Yaklaşık 8 saat süren MGK toplantısından sonra bir mini zirve yapıldı. Kritik toplantılardan önemli mesajlar çıktı
Abone olZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER
ANKARA- Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay başkanı Org. İlker Başbuğ'un katıldığı MGK, 8 saat süren toplantının ardından sona erdi. MKG sonrası Köşk sürpriz bir zirveye daha ev sahipliği yapıyor.
Kuvvet komutanları ve bakanlar toplantıya katılmak üzere Çankaya Köşkü'nde yerlerini aldı. Kurul, Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında öğle saatlerinde toplandı.
MGK sonrası yapılan açıklamada, "Devletimizin kurumlarını yıpratmaya
MGK toplantısı sona erdi ve toplantıya ilişkin bildiri yayımlandı. Ancak Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Org. Başbuğ, Cemil Çiçek ve Sadullah Ergin ile yaklaşık 1 saat süren bir zirve gerçekleştirdi. Mini zirvenin ayrıntıları için TIKLAYIN |
yönelik beyan ve yayınlara ilişkin tepki ve düşünceler dile getirilmiş, bu tür faaliyetlerin ülkemize bir fayda sağlamayacağı teyit edilmiştir" denildi.
Açıklamada, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen toplantıda iç ve dış konuların görüşüldüğü belirtilerek, "Ülke güvenliğini etkileyen iç ve dış gelişmeler kapsamlı bir şekilde değerlendirildi" denildi.
MGK toplantısında ayrıca devletin tüm kurumlarını yıpratmaya yönelik, beyanlarında ele alındığı belirtildi.
MGK'DA İLKLER YAŞANDI
Bu MGK toplantısında bir ilk de yaşanacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MGK'ya ilk kez bakan sıfatıyla katıldı.
HABERİN ÇOK ÖNEMLİ
AYRINTILARI HABERİN
DEVAMINDA...
"ASKER KAĞIT PARÇASI DEDİ"
İrtica eylem planı adıyla bir sanığın ofisinde ele geçirildiği iddia edilen belgenin sahte olup olmadığına ilişkin 3 haftadır süren tartışmanın ardından; Askeri Savcılık Belgenin sahte olduğunu ve Genel Kurmay karargahında hazırlanmadığı kararını vermişti. Ancak karar tartışılırken, AKP grubun TBMM Genel Kurulu'nda muhalefeti adeta uyuturak gece yarısı geçirdiği bir madde ile askerin sivil mahkemelerde yargılanmasına ilişkin bir düzenlemeyi yasalaştırdı.
Bu iki gelişme ile muhalefet iktidara karşı tavır alırken; sahte belgeler ve bazı basın organlarının TSK aleyhine 'örgütlü kurgulanmış yıpratma kampanyası' içinde olduğuna inanan Genelkurmay; hükümet nezdinde harekete geçti.
TSK'YI YIPRATMA KAMPANYASI
Bu gelişmeler ve Orgeneral İlker Başbuğ'un Başbakan Erdoğan ile 1.5 saat süren görüşmesi; tartışmayı bir anda farklı bir noktaya taşıdı. Hükümet ordu içinde AKP'ye yönelik bir eylem hazırlığı olduğu, irtica ile mücadale adı altında sivil siyasetin dizayn edilmeye çalışıldığı, darbeci bazı kişilerin ordu içinde yasal olmayan girişimlerde bulunduğu inancıyla hareket ederken, Genelkurmay; aslında yapılanın TSK'yı yıpratma kampanyası olduğu iddiasında.
Belgenin sahte çıkması halinde, 'ne yapacağımızı Tüm Türkiye görecek' diyen Genel Kurmay Başkanı Başbuğ; son basın toplantısında "MGK'da bu konu gündeme gelecek" diyerek tartışmanın devletin en üst organına taşınacağını ilan etmişti.
SON YILLARDAKİ EN KRİTİK MGK
Bugün gerçekleşecek Milli Güvenlik Kurulu, son yıllardaki en kritik toplantı olacak. Kurulun asker kanadı, TSK'nın bilinçli olarak yıpratıldığını, bunun için bazı basın organlarının da devrede olduğunu, hükümet içinde bu kesime destek bulunduğunu bilgi ve belgelerle ortaya koymaya çalışacak.
HÜKÜMETİN ELİNDE İMZA VAR
Hükümet ise elinde hala sahte mi değil mi tartışmasının yapıldığı, altında Albay Dursun Çiçek'in imzasının bulunduğu irtica ile mücadele eylem planı belgesi ile masaya oturacak. Hükümet TSK içinde hükümete karşı bir komplo hazırlığında bulunanlar olduğu inancıyla komutanlara 'darbe mantığının ordudan tümüyle silinmesi' isteğinde bulunacak.
Tarihin en uzun MGK'ları
[PAGE]7 saat 40 dakika süren en uzun MGK toplantısından sonra yayınlanan bildiride şöyle denildi: Devletimizin kurumlarını yıpratmaya yönelik beyanların fayda sağlamayacağı teyit edildi
28 Şubat 1997: En uzun süren MGK olarak tarihe geçen toplantı 9 saat sürdü. Toplantı, postmodern darbe olarak bilinen süreci başlattı.
31 Ocak 2003: 6 saat sürdü. Irak'a olası bir askeri müdahale ile Kıbrıs ve Annan Planı görüşüldü.
30 Nisan 2003: 7.5 saat sürdü. Irak'taki gelişmeler ve Kıbrıs'taki müzakere süreci tartışıldı.
25 Şubat 2005: 6 saat sürdü. KKTC ve Irak'taki seçim sürecinin ardından yaşanan gelişmeler konuşuldu.
24 Ekim 2005: 6 saat sürdü. AB ile müzakerelerin başlama tarihi 03 Ekim 2005'e uzanan süreç uzanan süreç ile sonraki gelişmelerin bir değerlendirmesi yapıldı.
23 Şubat 2007: 6 saat sürdü. Kuzey Irak'tan kaynaklı terör saldırılarıyla ilgili müzakereler yapıldı.
MGK FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...
[PAGE]
[PAGE]
[PAGE]
[PAGE]
[PAGE]
[PAGE]
[PAGE]
[PAGE]
MGK'DAN İLK GÖRÜNTÜLER
[PAGE]