BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Meyve kasasında 8 kafa

Irak'ta vahşet dizboyu. Bakuba'da yol kenarında meyve kasalarına bakanlar dehşet içinde kaldılar.

Abone ol

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Rus büyükelçiliği civarında bir Rus uyruklunun öldürüldüğü, 4'ünün de kaçırıldığı bildirildi. İçişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, Bağdat'ın batısındaki Mansur semtinde büyükelçilik yakınında, silahlı kişilerin saat 14.30'a (TSİ: 13.30) doğru bir Rus'u öldürdüklerini, 4'ünü de kaçırdıklarını belirtti.

Rusların büyükelçilik çalışanı olduğu, diplomat olup olmadıklarının henüz bilinmediği kaydedilirken, Reuters ajansı, bu kişilerin diplomat olduğunu bildirdi. 
   
KESİK KAFALAR
    
Bu arada, polis yetkilileri, Bağdat'ın kuzeyinde bugün 8 kesik  kafa bulunduğunu belirttiler. Kimlikleri bilinmeyen ve vücutları bulunmayan kesik kafaların Bakuba'nın 10 km batısındaki Galibiye'de yol kenarına bırakılan bir
meyve kasasının içinde olduğu kaydedildi.

Iraklı yetkililer, ayrıca Bağdat'ın kuzeyinde Dicle nehrinde ateşli silahla öldürülmüş 3 kişinin cesediyle batısında bir kişinin yanmış cesedi ve güneyinde de 6 cesedin daha bulunduğunu belirttiler.

Bakuba ve civarındaki saldırılarda da 5 kişinin öldürüldüğü, 2 kişinin yaralandığı, Mukdadiye'de de bir bombanın patlaması sonucu 10 yaşında bir çocuğun öldüğü ve bir ambülans şoförünün yaralandığı bildirildi.