BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Metin Şentürk konuşuluyor

Görme özürlü sanatçı Metin Şentürk’ün otomobille 300 km hız yaparak rekor kırma isteği meclis gündeminde.

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, görme özürlü sanatçı Metin Şentürk’ün otomobille 300 km hız yaparak rekor kırma isteğini, Meclis gündemine getirdi.

Ersin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın Şentürk’e destek vermesini eleştirerek, "Bu davranışınızla, hem sanatçının yaşamını tehlikeye attığınızın hem de kötü örnek olduğunuzun farkında değil misiniz?" diye sordu.

Erdoğan’a, görme özürlü bir sanatçının aşırı hız rekoru kırmasını desteklemesinin çelişki olup olmadığı sorusunu yönelten Ersin, bunun yaratacağı olumsuz etkilere dikkati çekti.

ERDOGAN DESTEK VERMİŞTİ
AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nun (MKYK) toplantısının basına kapalı bölümünde AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, Erdoğan'a şaşırtıcı bir öneri getirmişti. Kendisi gibi görme engelli olan sanatçı Şentürk'ü gündeme getiren Ayva, "Metin sizden yardım istiyor, destek bekliyor. Hız denemesi yapacak. Otomobil ile 300 kilometre hız yaparak rekor kırmak istiyor. İlginç bir deneme yapmak istiyor" dedi.

Öneriye şaşıran Erdoğan, "Nasıl yapacak yahu. Özel bir araba mı olacak? Ne yapabiliriz?" diye sordu. Ayva da, "Siz himayenize alın, ben gerisini hallederim, ayarlarım" karşılığını verdi. Erdoğan da bunun üzerine, "Tamam, ayarla o zaman. Ben de gider seyrederim. Metinciğimi bir gün getir de sohbet edelim" diye yanıt verdi