BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşte beklenen sıcaklıklar...

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni günde beklenen hava sıcaklık tahminlerini yaptı. İşye yurtta beklenen hava sıcaklıkları...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Muğla, Antalya ve Mersin'de çok kuvvetli, Ankara'nın kuzey ilçeleri, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum, Kırıkkale ve Kırşehir'de kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Marmara'da kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara, Güney Ege ve Batı Akdeniz Kıyıları ile İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Muğla, Antalya ve Mersin'de çok kuvvetli, Ankara'nın kuzey ilçeleri, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum, Kırıkkale ve Kırşehir'de kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Güney Ege ve Batı Akdeniz Kıyıları ile İç Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muğla il genelinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Batı Akdeniz ve Mersin ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Mersin çevrelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz kıyılarında güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Çankırı, Kırıkkale ve Kırşehir ile Ankara'nın Kızılcahamam, Kazan, Güdül ve Çubuk ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Bolu ve Düzce'de kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden itibaren Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, batısı çok bulutlu geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.

BU KIŞ ÇOK SOĞUK GEÇECEK

İngiliz bilim adamları, bu kışın Avrupa için çok soğuk geçeceğini açıkladı.

Güneş aktivitelerini kaydeden NASA uydularının verilerini inceleyen İngiltere Meteoroloji Dairesi uzmanları, Güneş'in faaliyetlerinin Dünya üzerindeki sıcaklıkları zannedildiğinden daha çok etkilediğini ortaya koydu.

11 yıllık bir döngü izleyen Güneş'te bu döngü sırasında kimi zaman daha fazla patlamalar yaşanıyor. Bu yıl olduğu gibi patlamaların az yaşandığı dönemde ise, Dünya'da kışlar Avrupa, ABD ve Rusya'da daha soğuk, dünyanın güney bölgelerinde ise daha sıcak geçiyor.

Çünkü Güneş'te meydana gelen patlamalar, atmosferin dünyaya en yakın ikinci tabakası olan stratosferin daha fazla ultraviyole (UV) emmerek ısınmasını ve dünyayı da daha çok ısıtmasını sağlıyor. Fakat Güneş aktivitesi azaldığında, bu tabakaya daha az ışın ulaşarak, ısınmayı zorlaştırıyor ve bu da o yıl kışın kuzeyde daha soğuk geçmesine neden oluyor. Uzmanlar Güneş aktivitelerinde küresel ısınmanın bir etkisi bulunmadığını, 11 yıllık döngü sırasında patlamalarda görülen artış ve azalmaların Güneş'in olağan faaliyeti olduğunu söyledi.