BIST 10.622
DOLAR 32,56
EURO 35,21
ALTIN 2.472,69
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden önemli uyarı!

Sıcaklardan sonra bu yağmur ilaç gibi geldi. Ama yaz ortasında böyle bir yağmur pek hayra alamet de değil. Uyarı var...

Abone ol

İstanbul sürpriz yağmur ile serinledi. Sabah saatlerinde kenti kaplayan bulutlar, öğlene doğru yağmurunu boşaltmaya başladı.

Gökgürültülü sağanak yağış ile birlikte sıcaklık da bir hayli düştü. Dünkü aşırı sıcağın ardından gelen bu yağmur için meteorolojiden uyarı var. Yıldırım düşmesi ve dolu yağışında dikkatli olunması istendi. Su baskınları da gündemde... 

METEOROLOJİ UYARISI!

Sürpriz yağmur ciddi sorunlara neden olabilir. Meteorolojiden gelen uyarıda da bu var. Uyarıda, yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek yıldırım, su baskını, kısa süreli kuvvetli rüzgar ve dolu gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

Sürpriz yağmur ile birlikte sıcaklık hissedilir derecede düştü. Mevsim normallerinin de altına inen sıcaklık, 25-28 derece olarak ölçüldü. 

Yağışlar yarın da devam edecek. Öğlene kadar aralıklı olarak etkili olduktan sonra bitecek. Cuma günü sıcaklık yeniden mevsim normallerine yükselecek.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU
İstanbul Sıcaklık 8 derece birden düştü. Gök gürültülü sağanak yağış yarına kadar etkili olacak.

Ankara Bugün yine aşırı sıcak hüküm sürüyor. Yarın ise sıcaklık da düşüş bekleniyor.

İzmir’de sıcaklık gölgede 38-40 dereceye kadar çıkacak ama hemen ardından yarın kuvvetli rüzgarla birlikte serinleme olacak.

Bursa çok sıcak, Adana bugün her zamankinden çok daha sıcak ve nemli, mümkün olduğunca az hareket edilmeli ve terlememeye dikkat edilmeli.

- İç Anadolu’da  dün ve bugün temmuz ayı başından bu yanaki en yüksek sıcaklıklar ölçülecek. Sıcaklık, Konya, Kayseri ve Nevşehir’de 38 dereceye kadar çıkacak. Perşembe günü sıcaklıkda düşüş var ama hafta sonu da çok sıcak geçecek. Konya 33, Eskişehir 35, Sivas 29 derece.

- Ege Bölgesi Kıyılarda biraz serinleme olacak ve Çeşme-Bodrum açıklarında fırtına bekleniyor. Gölgede Denizli 42, Muğla 40, Kütahya 36 derece.

- Akdeniz Bölgesi’nde de sıcaklık 4-5 derece daha artıyor. Nem oranı da fazla, hissedilen sıcaklık gölgede dahi 45 dereceyi geçecek. Güneydoğu Anadolu’da son günlerde sıcaklık 40 dereceyi aşmıştı ama perşembe günü yer yer 45 dereceyi de geçecek. Bugün Antalya 42, Diyarbakır 39 derece.

- Doğu Anadolu’da Erzurum-Kars çevrelerinde sağanak yağmur var, sıcaklık biraz düştü ve bölgede hava rüzgarlı. Ancak yarından itibaren aşırı derecede artacak sıcaklar, hafta boyunca kalacak. Erzurum 22, Malatya 34, Van 26 derece.

- Karadeniz Bölgesi’nde Rize-Artvin çevrelerinde yağmur var ama bölge bu yazın en sıcak günlerini yaşacak. Üç gün boyunca Doğu Karadeniz’de yaşayanlar yüksek nemin de etkisi ile sıcaklığı 40 dereceye yakın hissedicekler. Bolu-Zonguldak çevresi çok sıcak ancak yarın gece ve perşembe günü Batı Karadeniz’de kuvvetli yağmur bekleniyor. Trabzon 27, Samsun 28, Bolu 34 derece.