BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden fırtına uyarısı!

Hafta sonu hava nasıl olacak? Sıcaklıklar ne yönde değişecek? İşte Meteorolojiden hafta sonu tahminleri...

Abone ol

Ve kış geri geldi. Birkaç gündür yüzünü gösteren güneş bugün yerini yine yağışa bıraktı. Özellikle Marmara'da etkisi gösterecek fırtınaya karşı Meteoroloji uyardı. Ayrıca Antalya ve Muğla'da yaşayanlara da sağanak uyarısı yapıldı.

İşte yurtta beklenen hafta sonu sıcaklıkları...

KUVVETLİ FIRTINAYA DİKKAT!

Rüzgarın Marmara'da 29.12.2012 Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak, doğu ve kuzeydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/s) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtına'nın 30.12.2012 Pazar akşam saatlerinde (17:00 TSİ) etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ANTALYA VE MUĞLA İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI!

29.12.2012 Cumartesi günü Muğla kıyıları ile Antalya ve batı ilçelerinde (Kemer, Kale, Kumluca, Kaş, Finike) yerel olarak kuvvetli (20-50mm) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklar karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

screen-shot-2012-12-29-at-8.55.04-am.png

screen-shot-2012-12-29-at-8.55.08-am.png

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:Bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu (poyraz) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Antalya ve batı ilçelerinde (Kemer, Kale, Kumluca, Kaş ve Finike) yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU:Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir, Konya, Yozgat, Aksaray, Kırşehir ve Nevşehir çevrelerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları ile Karabük ve Kastamonu çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz kıyıları, Artin ve Gümüşhane çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak gece saatlerinden sonra Gümüşhane ve Tokat çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere, bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.