BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.820,96
HABER /  GÜNCEL  /  HAVA DURUMU

Meteoroloji'den 7 il için uyarı: Çok kuvvetli geliyor...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok kentinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek, özellikle İstanbul, Manisa, Kocaeli, Sakarya ve çevre illerde yerel kuvvetli yağışlara karşı uyarıda bulundu. Vatandaşlar, sel, su baskını ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Abone ol

Kavurucu sıcaklar yurdun büyük bir kesiminde etkisini kaybediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı yeni raporlara göre çok sayıda kentte gök gürültülü sağanak yağış alarmı verildi.

İstanbul'a kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinde kuzey ilçeleri ve Boğaz başta olmak üzere İstanbul genelinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor.

7 ilimizde gök gürültülü sağanak etkili olacak

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, İç Ege'de halen devam eden gök gürültülü sağanağın, ilerleyen iki saatlik periyotta Manisa il geneli ile İzmir'in iç kesimlerinde yerel kuvvetli olması öngörülüyor.

MGM'den yapılan açıklamada, yarın sabah Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiği belirtildi.

Vatandaşlara peş peşe uyarı

Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarıldı.