BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Meşruiyeti başka yerde arama

Baykal'ın son çıkışının ardından siyasette gerilim tırmandı. Başbakan Erdoğan CHP liderini şu sözlerle uyardı..

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakırköy Adalet Sarayının açılışı ile Anadolu Yakası Adalet Sarayının temelinin atılması nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada Baykal'a gönderme yaptı.

Erdoğan konuşmasında Baykal'a yönelik olarak Milletin meclisinde oturup meşruiyeti başka meclislerde arayanlar bu millete layık olamazlar dedi.

Başbakan konuşmasını şu sözlerle sürdü:

''Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz hukuki ve siyasi reformlar Türkiye'nin çağdaş hukuk devleti anlayışına kavuşması içindir. Hukuk devletinin en bariz vasfı ise o ülkede karanlık odaların olmayışıdır. Yani şeffaflıktır. Bu alandaki demokrasi ayıplarından Türkiye büyük ölçüde kurtulmuştur. Ama görüyoruz ki bazı çevreler henüz bu değişime ayak uyduramamış. Ne yazık ki hala hukuku, adaleti milletten esirgeyebileceklerini düşünenler var.

Hala hukuku karanlık odalara hapsetmek isteyenler var. Artık bu ilkel zaman dışı anlayışların tedavülden kalkması gerekiyor. Milletin meclisinde oturup meşruiyeti başka meclislerde arayanlar bu millete layık olamazlar. Demokratik bir zihne sahip olamazlar. Çağdaş değerlerin temsilcisi olamazlar. Hükümetimiz millet iradesini temsil ettikçe demokrasi, hukuk, adalet, sosyal barış güç kazanmaya devam edecektir. Aslolan milletle devletin ahengidir.

Toplumun güçlenmesine, vatandaşlık haklarının esas alınmasını gözetmeyen her düşünce toplumsal vicdanda telafisi güç yaralar açacaktır. Türkiye'nin gücünün demokrasi ve hukuka paralel olduğunu ifade ediyorum.

Demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden, temel haklardan feragat etmeyeceğiz. Geri adım atmayacağız. Adalet ve hukuk sadece mahkemelerin kararlarıyla değil, bütün toplumun hukukunun korunmasıyla toplumun her kesiminin hukuka, adalete sahip çıkmasıyla sağlanabilir. Geleceğin Türkiye'si, hukukun ve adaletin eksiksiz tecelli edeceği bir Türkiye olacaktır.''

Konuşmanın ardından Kartal'daki Anadolu Yakası Adalet Sarayının temeli, canlı bağlantıyla atıldı. Ardından Bakırköy Adalet Sarayının açılışı gerçekleştirildi.