Üniversite sınavı geride kaldı. Sıra şimdi tercihlerde ve en önemli doğru bir meslek seçiminde. Adayların ileride üzülmemeleri için bu dönemi çok iyi değerlendirerek kendilerine ve yeteneklerine uygun bölüm ve mesleği seçmeleri...
Abone olÜniversitede alan seçiminin kişinin gelecekte kariyerini, yaşam tarzını hatta aile düzenini dahi etkilediğini söyleyen Cankat Kalyoncu; ilgi alanları, beğenileri ve yeteneklerine göre tercih yapmanın en doğru yol olduğunu, eğer böyle keskinleşmiş bir tercih yapamıyorlar ise de gelecekte geçerli olabilecek meslekleri tercih etmeleri gerektiğini söyledi.
Kalyoncu, satış ve pazarlama, finans (uluslar arası mali müşavirlik), bilgisayar bilimleri ve yazılım mühendisliği, grafik ve endüstriyel tasarım, mutfak sanatları, e-ticaret, elektrik/elektronik mühendisliği, enerji mühendisliği ve gıda mühendisliği alanlarının gelişmekte olan ülkemizde geleceğin meslekleri arasında yer aldığına dikkat çekti.
Bu alanlarda eğitim alan öğrencilerin istedikleri koşullarda bir kariyere sahip olabileceği ve geniş iş imkânlarına sahip olacağını dile getiren Kalyoncu, öğrencilere Türkiye'de üniversite eğitimine alternatif olarak yurtdışında üniversite eğitimi seçeneklerini değerlendirmenin özellikle yabancı dil, yurtdışında kariyer ve staj imkanları ile üst düzeyde eğitim fırsatları ile mezuniyet sonrası ciddi bir avantaj sağlayacağını belirtti.
Yurtdışında eğitimin hem Türkiye'de vakıf üniversiteleri ile yanı fiyatlarda olacağı hem de gelişmiş ülkelerde daha geniş araştırma/geliştirme ve staj imkânları bulunduğunu, ayrıca öğrencilerin herhangi bir sınava ihtiyaç duymadan rahatlıkla diledikleri alanda eğitim alabileceğini ifade etti.
Yurtdışında üniversite eğitiminde ise öncelikli olarak ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Çin, Singapur ve İspanya'yı tavsiye eden Cankat Kalyoncu; ülkeleri sadece üniversiteleri ile değil aynı zamanda eğitim süresi ve sonrası imkânları ile değerlendirmenin çok daha doğru olacağını sözlerine ekledi.