BIST 8.794
DOLAR 34,23
EURO 37,22
ALTIN 2.995,42

Mesir uğruna sırılsıklam

Mesir uğruna sırılsıklam

Bu yıl 470’incisi düzenlenen uluslararası manisa mesir festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. eşi hayrunnisa gül ile birlikte festivale katılan cumhurbaşkanı abdullah gül birdenbire bastıran sağnak yağmurun altında halka mesir dağıttı. gül kimi zaman kendi tuttuğu...

Mesir uğruna sırılsıklam

Bu yıl 470’incisi düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Eşi Hayrunnisa Gül ile birlikte festivale katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birdenbire bastıran sağnak yağmurun altında halka mesir dağıttı. Gül kimi zaman kendi tuttuğu, kimi zaman korumaların tuttuğu şemsiyeye rağmen sırılsıklam oldu.

Cumhurbaşkanı Gül, “Bu rahmettir, şifa niyetine” diyerek yağmur altında mesir macunu dağıtırken sağnak mesir saçma töreninin ardından kesildi.

Mesir uğruna sırılsıklam

Her yıl Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın öne çıktığı Mesir macunu festivalinin bu yılki onur konuğu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Festival Cumhurbaşkanı Gül'ün, kentteki ziyaretlerinin ardından başladı.

Gül önce, Manisa Valiliği önünde mesir şenlikleri için oluşturulan korteji selamladı.

Mesir uğruna sırılsıklam

Kortej sırasında mehteran takımı, ardından ‘şehzadeler kenti’ Manisa’nın 7 padişahını simgeleyen çocuklar atlarla geçiş yaptı. Gül de yakınındaki isimlerle gülümseyerek korteji izledi.

Kortej bittikten sonra Cumhurbaşkanı Gül beraberindekiler kortejin arkasından yürümeye başladı.

Gül kortejde yürürken yolun kenarındaki vatandaşları selamladı. Gül'e yakın ilgi gösteren Manisalılar evlerin balkon ve pencerelerinden güller saçtı.

Kortej sırasındaki en renkli görüntülerden biri ise kısa bir süre önce "dede" olan Cumhurbaşkanı Gül için bir evin balkonundaki çocuğun, ‘Gül dede hoşgeldin’ yazılı pankart açması oldu.

Mesir uğruna sırılsıklam

Törenle birlikte sağanak yağmur da başlayınca vatandaşlar bir an önce mesir macununun saçılmasını istedi. Meydanı dolduran yaklaşık 20 bin kişinin mesir için sabırsızlanması ve yağmur nedeniyle, her yıl yapılan Hafsa Sultan'ın Merkez Efendi'ye berat verme töreninden vazgeçildi.