BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  DÜNYA

Mersin’i kana bulamaya hazırlananlar adliyeye sevk edildi

Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla gözaltına alınan biri terörist 5 kişi, emn...

Abone ol

Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonla gözaltına alınan biri terörist 5 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, PKK’nın 15 Ağustos 1984 tarihinde yaptığı ilk silahlı eylemin yıldönümünde bazı teröristlerin Mersin’de bombalı ve silahlı saldırı hazırlığı yaptığı yönünde istihbarat aldı. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, merkez Akdeniz ilçesinde bir eve baskın yaptı. Biri PKK üyesi 5 kişinin gözaltına alındığı baskında, evde yapılan aramada suikast silahı, el bombası, el yapımı patlayıcılar ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Gözaltına alınan 2’si kadın 5 kişinin birçok mahalle eylemini organize ederek çocukları yönlendirdikleri öğrenildi. Ayrıca gözaltına alınanlardan bazılarının da bulunduğu 8 Ağustos’taki eylemde MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerinde, terör yandaşlarının insanlara ve çocuklara aldırmadan polislere molotof ve havai fişek attıkları görülüyor.
Bu sabah emniyetteki sorguları tamamlanan A.T., A.Ç., B.Ç., C.D. ve M.D., Mersin Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Adana Adliyesi’ne götürüldü.
(İHA)