BIST 10.536
DOLAR 32,55
EURO 35,19
ALTIN 2.463,73
HABER /  GÜNCEL

Mersin'de izinsiz gösteri: 6 gözaltı

Mersin'de bir grup, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek gösteri yaptı.

Abone ol

Mersin'deki yasadışı gösteri sonrasında ara sokaklardan polis merkezinin bulunduğu bölgeye havai fişeklerle saldırmak isteyenlere polis müdahale etti. Müdahale sonrasında 6 kişi gözaltına alınırken havai fişek atmak için yapılmış bir düzenek de ele geçirdi.

Mersin'in Akdeniz İlçesi'ndeki Kurdali Mahallesi'nde bulunan Halil İbrahim Cami önünde toplanan bir grup, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek, Şevket Sümer Mahallesi'ndeki BDP Akdeniz ilçe teşkilatı binasına kadar yürüdü. Burada terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan yaklaşık 500 kişilik grup dağıldı.

Dağılımın ardından çoğunluğunu çocukların oluşturduğu bir grup, 156'nci Caddedeki çöp konteynerlerini yola devirerek lastik yaktı. Gruptakiler daha sonra 156'ncı Cadde 5975 Sokak'ın kesiştiği noktadan polise taşlı ve havai fişekli saldırıda bulundu. Bunun üzerine mahallede önlem alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, 'dağılın' uyarısını dikkate almayan gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptakiler ara sokaklara kaçarken polis, 6 kişiyi gözaltına aldı. Havai fişek atmak için yapılmış bir düzenek de ele geçirildi.

Öte yandan olaylar sırasında gaz maskesi kullanmayan bir Çevik Kuvvet Polisi de atılan gazdan etkilendi. Polis, arkadaşlarının yardımı ile elini yüzünü yıkadıktan sonra kendine gelebildi.