BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Mersinde 10 milyon yıllık fosil

Mersin'de yaklaşık 10 milyon yıllık çok sayıda balık fosili bulunduğu açıklandı.

Abone ol

Mersin'in Silifke ilçesinin Yenisu köyündeki taş ocaklarında sazangil ve ringagillere ait yaklaşık 10 milyon yıllık çok sayıda balık fosili bulundu.

Mersin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nurdan İnan, ''Balık fosillerini içeren plaket killi kireç taşları, inceleme alanındaki en genç kayalardan oluşuyor. Bitki sap ve yaprak fosillerini de içeren bu kayalar, Geç Miyosen (11-5 milyon yıl önce) dönemindeki bir gölsel ortamın ürünüdür'' dedi.

Bulunan fosillerin jeoloji tarihi ve dünyanın doğa tarihi açısından oldukça önemli olduğunu kaydeden İnan, söz konusu fosillerin sayı olarak fazla, fakat boyut olarak küçük olduğunu ifade etti.

İnan, ''Ne yazık ki ülkemizde henüz balık paleontoloji çalışanı yok. Ben de zaten mikropaleontoloji çalışıyorum. Bu nedenle fosillerin henüz tam tanımını yapmadık. Bu nedenle Teksas Üniversitesi'nde doktora yapan bir Türk öğrencimize görüntüleri göndererek yardım istedik. Türkiye'nin uzman balık paleontoloji çalışan insanlara ihtiyacı var'' dedi.

Kaynak:www.cnnturk.com