Merkez sağda 4 partinin yaptığı ittifak görüşmelerinden ilk sonuç çıktı. Türkiye Partisi kararını verdi
Abone olMerkez sağda Saadet Partisi, Demokrat Parti, Türkiye Partisi ve BBP arasındaki ittifak görüşmelerindeki "Çatı hangi parti olacak" tartışmasında ilk sorun çözüldü. Türkiye Partisi Saadet Partisi'nin çatısı altında ittifaka tamam dedi.
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, ''Biz Türkiye Partisi olarak, Saadet Partisinin çatı olması gerektiği konusundaki kanaatimizi ifade ediyoruz'' dedi.
Şener ve beraberindeki heyet, Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelerek, Genel Başkanlığa seçilen Mustafa Kamalak'a, ''taziye ve tebrik'' ziyaretinde bulundu.
Abdüllatif Şener, bir gazetecinin Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Türkiye Partisi arasında devam eden ittifak görüşmelerine ilişkin sorusuna, şu yanıtı verdi:
''Önümüzdeki seçimlere girerken, Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma baktığımızda, bu seçimlerde mutlak surette bir alternatifin çıkması gerekir. Kamuoyunda araştırmalar yapıldığında, Türkiye'de seçmenin büyük kısmı bir alternatifin ortaya çıkmasını arzu ediyor. Bunun en temel nedeni şudur: Türkiye iyi günlerden geçmiyor. 2007'den 2011'e kadar geçen süreci değerlendirdiğimizde, Türkiye'nin kötü yönetildiğini açık ve net bir şekilde ifade edebiliriz. 60. Cumhuriyet hükümeti, gelmiş geçmiş en başarısız hükümetlerden birisidir. 1950'den bugüne kadar Türkiye'nin ortalama yıllık büyüme oranı 4,5'tir. 60. Cumhuriyet hükümetinin yıllık ortalama büyük oranı, yüzde 1,5'tir.''
Bu nedenle iyi niyetle, yapıcı bir üslupla ittifak çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Şener, ittifak görüşmelerine ilişkin önümüzdeki günlerde açıklamalarda bulunacaklarını söyledi.
Şener, ''İttifak görüşmelerinde çatı sıkıntısı var mı?'' sorusuna, ''Objektif kriterleri ortaya koyduğumuzda, bu tür konuların problem olacağını düşünmüyoruz. Biz Türkiye Partisi olarak, Saadet Partisi'nin çatı olması gerektiği konusundaki kanaatimizi ifade ediyoruz'' cevabını verdi.
KAMALAK DA MEMNUN
Aynı soruyu Kamalak şöyle yanıtladı:
''Bu alanda, aramızda ihtilaf çıkacağını sanmıyorum. 40 yıllık yol arkadaşıyız zaten. Bundan sonra da meselelere bakış açımızdan bir değişiklik olacağını sanmıyorum. Her türlü görüşmeye ve müzakereye açığız. Çünkü, bu ülkenin 75 milyon ferdini kardeş sayan bir görüşün sahibiyiz. Meselenin temeline indiğimizde, ciddi bir görüş ayrılığı olacağını sanmıyorum."