BIST 10.648
DOLAR 32,70
EURO 35,26
ALTIN 2.440,72
HABER /  POLİTİKA

Merkez sağda bildik proje

Merkez sağ partileri düğmeye bastı. DP ve ANAP liderleri gizli gizli buluşuyorlar. Düşünülen model 'bildik' bir ittifak.

Abone ol

DP ve ANAP "Zeytin Dalı" projesiyle yeniden gündemde. İtalya'da sol partilerin denediği zeytin dalı ittifakını DP ve ANAP kurmayları inceliyor.

İki partinin liderleri Süleyman Soylu ve Erkan Mumcu bugünlerde gizli gizli buluşuyorlar. Nedeni de yukarıda bahsedilen zeytin dalı ittifakı..

Siyasi partilerin bir araya gelip ortak bir program etrafında birleşip seçimlere girmesi olarak özetlenen Zeytin Dalı projesini gündeme getiren de Murat Karayalçın olmuştu.

Yerel seçimler öncesi kulisleri hareketlendiren bu ilginç gelişmeyi duyuran Sabah yazarı Mahmut Övür, projede düşünülen partileri yazdı:

-(...) Ama bilinen ve tartışılan şu: Olası bir erken genel seçime veya önümüzdeki yerel seçimlere, içinde DP, Anavatan Partisi, Saadet Partisi hatta SHP'nin bile olabileceği bir ittifakla girmek...
Peki, bu proje tutar mı?
Sadece kapatma davasına rağmen AK Parti'nin hala güçlü bir halk desteğine sahip olması değil, bir araya getirilmesi düşünülen partiler arasındaki ideolojik uçurum bile işin ne kadar zor olduğunu gösteriyor.
Merkez sağ, siyasi aktörlerin yeniden hayat bulmalarının yolu, halka güven veren yeni bir siyasi açılımdan geçiyor.
Aksi halde bir süreliğine "zeytin dalı" na sarılmak çıkış gibi görülebilir ama bir "teselli" olmaktan öteye geçmez.