BIST 8.908
DOLAR 34,29
EURO 37,03
ALTIN 3.029,35
HABER /  SPOR

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı İstifa etti

Futbolda son döneme damgasını vuran hakem hatalarının ardından istifa geldi. Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) başkan yardımcısı Metin Tokat'ın ardından başkan Serdar Tatlı da istifa etti.

Abone ol

Süper Lig'de yeni sezonun ilk 9 haftası geride kalırken farklı kulüplerden yüksek sesle hakem eleştirilerinin yükselmesinin ardından TFF ile Kulüpler Birliği arasında dün kritik bir toplantı yapılmıştı.Bu toplantının ardından MHK Başkanı Serdar Tatlı, bugün öğle saatlerinde istifasını TFF yönetimine sundu. 

Üyelerden Metin Tokat'ın önceki gün istifa ettiği MHK yönetimi, Serdar Tatlı'nın yanı sıra Erol Ersoy, Kadir Tozlu, Mahmut Çetiner, Mustafa Kamil Abitoğlu, Hikmet Öksüzoğlu, Ahmet Erdoğan, Nedim Göklü ve Ferhat Gündoğdu'dan oluşuyordu. 

 Tatlı'nın başkanlığı 14 ay sürdü

MHK üyesi Metin Tokat da, iki gün önce istifa etmişti. TFF, Metin Tokat'ın yerine Ferhat Gündoğdu'nun atandığını açıklamıştı. Ağustos 2020'de Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı görevine gelen Serdar Tatlı'nın görev süresi, yaklaşık 14 ay sürdü.

İstifasını hakemlere mesajla bildirdi

Serdar Tatlı, istifasını görev yapan hakemlere mesajla bildirildi. Futbol yorumculuğu yapan eski hakem Deniz Çoban, hakemlere giden mesajı sosyal medyada paylaştı. Mesajda şu ifadeler yer alıyor: Değerli hakemlerimiz ve gözlemcilerimiz, Merkez Hakem Kurulu olarak bugün itibari ile TFF Yönetim Kuruluna istifamızı kurul olarak sunmuş bulunmaktayız. Hepinize bundan sonraki hayatınızda sağlık ve başarılar dileriz.

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası tepki çekti

Son olarak Trabzonspor - Fenerbahçe maçında hakem Ali Şansalan'ın yönetimi futbol kamuoyu tarafından ciddi şekilde tartışılmış ve Fenerbahçe cephesi, MHK'nın istifasını talep etmişti.

Kulüpler Birliği istifasını istemedi...

Kulüpler Birliği ile TFF arasında dün yapılan 'hakem' toplantısının ardından açıklama yapan Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Serdar Tatlı'nın istifasını isteyip istemedikleri yönündeki soruya; "Serdar Tatlı'nın istifasıyla ilgili bir talebimiz olmadı." demişti.

Son 20 yılda 14 MHK

Türk futbolunda son dönemde yapısı ve yönetimi tartışılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulunda (MHK) son 20 yılda yaşanan sık başkan ve yönetim değişiklikleri dikkati çekiyor.

Özellikle Süper Lig maçlarındaki hakem performanslarının tartışılmasından sonra Kulüpler Birliği Vakfı, MHK'nin yapısında değişikliğe gidilmesiyle ilgili TFF ile görüşme yürütüyor. İki kurum, MHK'nin yeniden organize edilmesiyle ilgili çalışmalara başladı.

Yaşanan son gelişmeler, gözlerin MHK'nin yapısına ve son 20 yılında görev yapan başkanlara çevrilmesine neden oldu. Buna göre Türk futbolunda son 20 yıllık süreçte MHK yönetimleri 14 kez değişirken 10 farklı isim başkanlık yaptı.

Söz konusu süreçte 2000 yılından bu yana Bülent Yavuz, Sabri Çelik (2), Ufuk Özerten, Mustafa Çulcu, Hilmi Ok, Oğuz Sarvan, Yusuf Namoğlu (3), Zekeriya Alp (2), Kuddusi Müftüoğlu, Serdar Tatlı, Türk hakemlerini yöneten isimler oldu. Son 20 yıl MHK'yi yöneten başkanlardan Yusuf Namoğlu 3, Sabri Çelik ile Zekeriya Alp ikişer farklı dönemde görev aldı.

14 MHK'da 66 üye görev yaptı

Bu dönemde 14 farklı MHK yönetiminde toplamda 66 üye görev aldı. Merkez Hakem Kurulunda üyelik yapan isimlerden 29'u birden farklı yönetime girdi. Alican Lakot, Turgay Güdü, Hikmet Öksüzoğlu, Metin Tokat, Ünsal Çimen ve Zihni Aksoy, 14 dönemin 4'ünde yönetimde bulundu.