BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Merkel iftar yemeğine geliyor

AK Parti İl Başkanlığı'nın iftar yemeğine Almanya Başbakanı Merkel de katılıyor

Abone ol

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından 5 Ekim günü ''Medeniyetlerin buluştuğu yerde buluşuyoruz'' başlığıyla düzenlenecek iftar yemeğinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel'in katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonunda 5 Ekim Perşembe günü verilecek ''Medeniyetlerin Buluştuğu Yerde Buluşuyoruz'' başlıklı iftar yemeğine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de katılacağı belirtildi.

Açıklamada, yemekte bakanlar, yabancı ülkelerin büyükelçileri, konsoloslar, işadamları, sanatçılar, basın mensupları, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dini cemaat liderleri ile üniversite rektörleri, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Yönetim Kurulu, ilçe başkanları ilçe ve belde belediye başkanları ile kadın ve gençlik kolları temsilcilerinin de yer alacağı kaydedildi.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul'da böyle bir buluşmayı gerçekleştirecekleri için mutlu olduklarını dile getirerek, şunları belirtti:

''AB yolunda emin adımlarla ilerlediğimiz bir dönemde Almanya Başbakanının Türkiye'ye yaptıkları ziyaret kapsamında iftar programımıza katılmaları bizi memnun etmiştir. Bu iftar yemeği, önümüzdeki dönemde AB Dönem Başkanı olacak Almanya ile sıcak ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmek ve hem Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın hem de Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bu süreçle ilgili yapacakları görüşmeler açısından da fırsat olacaktır. Geçen yıl, ilkini dost ülke Almanya'nın o dönemdeki Başbakanı Gerhard Schröder'in katılımıyla gerçekleştirdiğimiz iftar programı vesilesiyle medeniyetlerin buluştuğu yerde buluşuyor olmamız iki ülkenin geleceği için anlamlı olacaktır.''