BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.820,39
HABER /  POLİTİKA

Mercanın gönlündeki aslan

Gözler AK Parti kurmaylarında. Toplantıya giren isimlere Köşk soruldu.

Abone ol

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Eskişehir Milletvekili Murat Mercan, partinin cumhurbaşkanı adayının zamanı gelince kararlaştırılacağını belirterek, "Benim gönlümün adayı sayın Abdullah Gül'dür" dedi.

AK Parti MKYK toplantısına katılmak üzere Parti Genel Merkezi'ne gelen AK Parti kurmayları, gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, gazetecilerin sorularına, ''Her şey çok güzel olacak. Hiç kafanızı yormayın'' diye karşılık verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de gazetecilerin 'Abdullah Gül'ün adaylığına nasıl bakıyorsunuz?' sorusu üzerine, "Toplantıdan sonra" derken, MKYK üyelerinden Sema Özdemir, ''Kişisel görüşümüz olsa da neticede parti görüşü olması lazım. Hep beraber görüşeceğiz. Bireysel olarak yanıt vermek istemiyorum. Önemli olan partimizin genel görüşünün kabul görmesidir" şeklinde konuştu.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Murat Mercan da aynı yöndeki sorulara "Zamanı gelince karar verilecek. Benim gönlümün adayı Sayın Gül'dür" şeklinde cevap verdi.

Genel Başkan Danışmanı Akif Gülle ise, AK Parti'ye yakışanın en doğru, en mantıklı, en realist ve ülke gerçeklerini göz önünde bulundurarak bir karar vermek olduğunu vurguladı. Bu konuda AK Parti'nin hem kurumsal kimliği bakımından hem yetkili kurumları bakımından hiç kimsenin bir şüphesinin olmaması gerektiğine dikkati çeken Gülle, "Lütfen rahat olun, bunu tavsiye ediyorum sadece. Kişisel görüşümle ilgili de gerekli ipucunu verdiğime inanıyorum. Realist, mantıklı ve ülke gerçeklerimiz göz önünde bulundurularak en mantıklı kararı AK Partimiz'in yetkili kurumlarının vereceğine hiç şüpheniz olmasın" değerlendirmesini yaptı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Abdullah Gül'ün adaylığı konusundaki kişisel görüşünün sorulması üzerine, ''Şu anda adaylıklarla ilgili herhangi bir değerlendirme yapmam doğru olmaz'' diye konuştu.

İstanbul Milletvekili Güldal Akşit ise, kişisel görüşünü açıklamasının bu aşamada doğru olmayacağını, biraz beklenmesi gerektiğini söyledi.