BIST 9.550
DOLAR 34,54
EURO 36,01
ALTIN 3.005,46
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Meral Akşener'den ayrı parti açıklaması

Abdülkadir Selvi, MHP Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ile yaptığı sohbetin ayrıntılarını köşesine taşıdı.

Abone ol

MHP'de genel başkanlık yarışının favori adayı olarak gösterilen Meral Akşener nereye koşuyor?

MHP'yi kurultaya götürmek için mahkeme tarafından görevlendirilen çağrı heyeti 19 Haziran'ı kurultay tarihi olarak ilan etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 10 Temmuz'u ilan etti.

MHP'de kurultay kaosu sürerken, adaylar il il dolaşarak delege kazanma peşinde. Seçim çalışmaları için Gaziantep'e giden Akşener dönüş yolunda Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi ile görüştü.

Selvi, adaylar içinde en öne çıkan Akşener'in açıklamalarını köşesinde yer verdi.

Yazarın "MHP’ye genel başkan seçilemezse ne yapacak, ayrı bir parti kuracak mı?" sorusuna Akşener, şu iddialı cevabı veriyor:

"TEK ATLA GİTTİM"

“Ben hiçbir yere birkaç atla gitmedim. Tek atla gittim. Kazanmak için çalışacağım. Ondan başka gündemim yok”

Kendisine gösterilen ilgiyi AK Parti'nin kuruluşunda Erdoğan'a gösterilen ilgiye benzeten Akşener, ilginç bir iddiada bulunuyor.

"AK PARTİ'DE DAVUTOĞLU KIRGINLARI OLUŞTU"

Akşener'e göre seçmenler kendisine iktidarın alternatifi gibi bakıyor. Bu açıklamasını açmasını isteyen Selvi'ye, Akşener böyle yanıt veriyor:

“AK Parti’de Sayın Davutoğlu’nun başbakanlıktan gönderilme şeklini içine sindiremeyen, kırgın bir kesim oluştu. Milliyetçi-muhafazakâr, geçmişte AK Parti’ye oy vermiş ama şimdi arayış içinde olan bir kesim var. CHP’de ise geçmişte DYP’ye, ANAP’a oy vermiş, merkez sağ kitle var. Trakya ve Ege bölgesinde. Bunlar CHP’de umduklarını bulamamışlar. Bizi bir alternatif olarak görüyorlar.”

MHP'DE BUGÜNE NASIL GELİNDİ?

MHP'nin 1 Kasım seçimlerinden yenilgiyle çıkmasının ardından harekete geçen bir grup partili partide 'tüzük değişikliği' talebiyle olağanüstü kongre girişimi başlattı.

Grup, 1,232 delegeden 531 delegenin destek verdiği girişimin talebini genel merkezin yerine getirmemesi üzerine şubat ayında mahkemeye başvurdu.

Mahkeme de, 'büyük kongre üyelerinin beşte birinin başvurusu üzerine olağanüstü büyük kurultay toplantıya çağrılabileceği hükmünün yer aldığı ifade edilerek, bu hükmün bu hususta partiye takdir yetkisi vermediği'' sonucuna vardı ve olağanüstü kurultayın toplanması için "Çağrı Heyeti" oluşturdu.

Genel Merkez çağrıyı tanımazken, heyet de 15 Mayıs'ta toplanmak üzere delegelere davet yaptı.

Bu arada Gemerek ve Tosya'da iki ayrı mahkeme, olağanüstü kurultay sürecini durduran kararlar verdi.

Ankara Valiliği bu kararları gerekçe göstererek, 15 Mayıs'ta toplanmak üzere Ankara'ya gelen delegelerin kongrenin toplanacağı Büyük Anadolu Oteli'ne girişlerine izin vermeyince toplantı yapılamadı.

Genel merkezin itirazı üzerine dosya Yargıtay'ın gündemine gelmişti.

Yargıtay da, yerel mahkemenin kararını onaylayınca olağanüstü kurultayın yapılmasının önünde engel kalmamıştı.