BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurun gözü Erdoğanda

Başbakan yardımcısı Şahin, memur sendikaları ile kurulun verdiği kararı görüştü.

Abone ol

Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu'nun, Uzlaştırma Kurulu kararının değerlendirilmesine yönelik gerçekleştirdiği toplantı sona erdi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirilen toplantının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki Uzlaştırma Kurulu kararının başından sonuna okunduğunu söyledi. Kamu İşveren Kurulu'na, Uzlaştırma Kurulu kararı zemininde tekliflerinde bir değişiklik yapıp yapmayacaklarını sorduklarını dile getiren Akyıldız, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in, bir kez daha değerlendirmeye imkan tanımak ve bu konuda görüşmeler yapmak üzere, toplantıya yarın akşam saat 17.00'de devam edilmesini teklif ettiğini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da kendilerinin mali konularda anlaşmaya varılamasa bile, sosyal ve özlük haklarla ilgili konuların yazılı hale getirilmesini istediklerini dile getirdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aksu, Bakan Şahin'in herhangi bir isim vermediğini, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.