BIST 9.916
DOLAR 35,05
EURO 36,44
ALTIN 2.942,04
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Memurun 657'sinde revizyon sinyali

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda günün ihtiyaçlarını karşılamayan kısımların bulunduğunu belirtti.

Abone ol

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Sayılı Devlet ı Kanunu'nda günün ihtiyaçlarını karşılamayan kısımların bulunduğunu belirtti.

"Yasanın bazı maddelerinin sahada karşılığı yok. Bunlar iş barışı ve ücret adaletini engelleyici hususlar olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal tarafların görüşleri alınarak 'de revizyon yapılmalı"

Tonbul, yaptığı açıklamada, çalışma hayatının günün koşullarına bağlı olarak sürekli değişim ve dönüşüm geçirdiğini ifade ederek, Sayılı Devlet ı Kanunu'nun bazı bölümlerinin günün çalışma koşullarıyla örtüşmediğini söyledi.

Hükümetin yaklaşık 3 milyon memuru ilgilendiren Yasa'da daha önce düzenleme yapmak istediğini bunun için 3 yıllık bir geçiş süresi belirlediğini anımsatan Tonbul, şu bilgileri verdi:

"Üç yılın sonunda bir çalışma geldi fakat çalışma kadük kaldı. Çünkü sosyal tarafı çağırmadılar. Bu memurun görüşleri alınmadan masa başında hazırlanan tamamen teoriye dayalı, sahada karşılığı olmayan bir çalışma oldu.

Birçok konuda görüşümüzü alan iktidar bu konuda da almalıydı. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız. Eski bakanlardan Ömer Dinçer, Başbakan Müsteşarlığı döneminde 'kamuda personel fazla' açıklamasında bulundu ama devlet her sene 100 bin personel almaya devam etti. Kamuda personel fazlası yok uygun yerde çalışmayan personel var."

İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Tonbul, Türkiye'nin batısı ile doğusu, kuzeyi ile güneyi, hatta aynı ilin içerisinde bile gelişmiş farkının olduğuna dikkati çekerek, kamu personel rejiminin bu gerçekler göz önünde bulundurularak yapılması gerektiğini savundu.

Sayılı Devlet ı Kanunu'nda günün ihtiyaçlarını karşılamayan başta statü ve ücret olmak üzere bölümlerin elden geçirilmesinin kamuda iş verimini artıracağını ifade eden Tonbul, "Yasanın bazı maddelerinin sahada karşılığı yok. Bunlar iş barışı ve ücret adaletini engelleyici hususlar olarak karşımıza çıkıyor. Sosyal tarafların görüşleri alınarak 'de revizyon yapılmalı. İktidar 'iş güvencesini kaldıralım da yeni düzenlemeyi görüşelim' gayretinde ama iş güvencesi bizim kırmızı çizgimiz. Biz diyoruz ki 'memurun iş güvencesi asla tartışmaya açılmamalı', onun dışında unvanlar, pozisyonlar, yeniden yapılandırmalar ne derseniz hepsini tartışırız" diye konuştu.